Mina Matijašević Ethno jazz orchestra osvaja svet

Čačanski bend osvojio top listu na sajtu Ethnocloud

ČAČAK- Muzički sastav Mina Matijašević Ethno Jazz Orchestra plasirao se na sam vrh top liste web stranice „Ethnocloud“, koji promoviše world music scenu. Na ovom popularnom kanadskom sajtu čačanski bend je zauzeo četvrto i šesto mesto na svetskoj, a na listi za Balkan prvo i treće sa pesmama „Eleno kerko“ i „Ne lomi mi lojze“, snimljenim prošle godine u poznatom Attic studiju u Beogradu.

Čačani su se tako našli u društvu preko 2 300 imena iz sveta muzike, uključenih u platformu „Ethnocloud“, koja obuhvata i predstavnike muzičkih festivala, medijskih kuća, brojne agente i menadžere. Upravo sa ovog sajta put slave započeli su danas veoma popularni sastavi word music scene, Divanhana, Mostar Sevdah Reunion i Miško Plavi.

Mina Matijašević Ethno jazz orchestra donosi simbiozu različitih muzičkih pravaca, tradicionalnih zvukova i modernih ritmova. Prepoznatljiv je po izvanrednoj interpretaciji Mine Matijašević, koja je pažnju na sebe skrenula na muzičkim takmičenjima „Idol“ i „Ja imam talenat“, i svakako predstavlja jedan od najmoćnijih domaćih vokala. Uz nju, u bendu su i multitalentovana braća Milijanovići, Stevan i Aleksa, flautista Aleksandar Jovan Krstić, poznati čačanski gitarista Željko Pantelić i perkusionista Aleksandar Alempijević.

 

Zašto su zaslužili svetski vrh uverite se i sami…

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=523qqCIEnKk[/embedyt]

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=zdHL1dD_AOw[/embedyt]