Nova Srbija: Velimir Ilić zaslužan za pokretanje Čipsare, Žitoprometa, Stočara i Fabrike hartije

Saopštenje za javnost GO Nove Srbije Povodom najnovijih optužbi koje je, gostujući na emisiji TV Telemark, na račun

Saopštenje za javnost GO Nove Srbije

Povodom najnovijih optužbi koje je, gostujući na emisiji TV Telemark, na račun predsednika Nove Srbije Velimira Ilića, izrekao jedan od poverenika SNS-a u Čačku, Marko Parezanović, Gradski odbor Nove Srbije izdaje sledeće:

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Gospodin Parezanović, očigledno, ne propušta ni jedno medijsko pojavljivanje, a da ne izrekne teške i krajnje neargumentovane optužbe na račun predsednika Nove Srbije i ministra u Vladi Republike Srbije, gospodina Velimira Ilića. Tokom gostovanja na emisiji TV Telemark, Parezanović je rekao da SNS ima isključive zasluge za pokretanje Čipsare, Žitoprometa, Stočara i Fabrike hartije, a da Velimir Ilić ima veze sa tim procesima u onoj meri u kojoj je o takvim aktivnostima informisan putem štampe, odnosno malih ekrana. Takođe, Parezanović je negirao i zasluge našeg predsednika za sprečavanje odlaska Fabrike reznog alata u stečaj, pripisujući SNS-u zasluge i za takav uspeh.
Ovom prilikom, želimo da podsetimo javnost da zasluge za ponovno pokretanje proizvodnje u svim navedenim privrednim društvima, kao i za to što Fabrika reznog alata nije otišla pod stečaj i što je u pomenutom preduzeću sačuvano više stotina radnih mesta, pripadaju u najvećoj mogućoj meri predsedniku Nove Srbije Velimiru Iliću. Da je tako, znaju svi ministri u Vladi Republike Srbije, ali i menadžment i sindikati ovih firmi. Znaju, naravno, i građani Čačka ko je nekada uspešne privredne gigante u našem gradu pljačkaškim privatizacijama doveo u fazu gašenja i ko je kasnije uložio ogromne napore da spašava šta se spasti može. No, možda će Parezanović, u svojoj iracionalnoj ostrašćenosti i mržnji prema Novoj Srbiji, uskoro izjaviti da Velimir Ilić nema nikakve zasluge čak ni kada je reč o vekovnom snu Čačana – izgradnji auto puta Beograd – Čačak. Možda će poverenik SNS-a i za realizaciju takvog projekta zasluge pripisati sebi i svojim partijskim istomišljenicima, a ne čoveku koji je čitavu svoju političku i privrednu karijeru podredio tom cilju.
Gradski odbor Nove Srbije poručuje Marku Parezanoviću da bi mu daleko pametnije i politički isplativije bilo da se tokom predstojeće predizborne kampanje za lokalne izbore u našem gradu posveti rešavanju nagomilanih problema koje iza sebe ostavljaju kadrovi SNS-a u javnim preduzećima, ustanovama i gradskim upravama grada Čačka, a da se o našoj stranci i njenom predsedniku ubuduće izražava sa dubokim poštovanjem.

Informativna služba GrO Nove Srbije