Obratio se državnom vrhu preko interneta i stigao do Vučića

Kako je 16-godišnji mladić podigao Srbiju, a i premijera NA NOGE.

Da društvene mreže mogu da donesu i nešto dobro dokazao je jedan šesnaestogodišnji Beograđanin. Kamo sreće da za tim nije imao potrebe, ali Nenad Pavlović iz Novog Beograda, sinoć je pokrenuo pravu buru na internetu tražići pomoć za lečenje od državnog vrha Srbije.

nenad

Podigao Srbiju na noge: Nenad Pavlović (16)/Foto: Print screen

Ovaj hrabri mladić boluje od retke bolesti – Paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PNH), za koju u svetu postoji samo jedan dostupan, naravno veoma skup lek, koji retko ko može da priušti. Zato se Nenad odlučio da zatraži pomoć od svoje zemlje. Putem video snimka upitao je svoju i našu državu, Srbiju, kada će učiniti bilo šta konkretno da obezbedi pomoć ljudima, koji boluju od retkih bolesti.
Nenad je istakao da mu nije cilj da otvara žiro račun, preko koga će prikupljati novac, zato što to nije permanentno rešenje. „Meni je potrebna dostupnost leka do kraja života. okom prošle godine kontaktirani su svi nadležni, ali naravno do dana današnjeg sve je prepleteno i srž je ista – nema novčanih sredstava. Zato želim da pitam državni vrh da li je to istina. Da li nema novca za moje lečenje i hoće li iko preduzeti nešto, jer ja, kao državljanin Srbije, pod zdravstvenim osiguranjem, smatram da je korektno da se lečim ovde“, pitao je Nenad, zamolivši sve ljude dobre volje da njegov video podele na društvenim mrežama, kako bi poruka stigla do onih, kojima je namenjena.

U svom obraćanju državi, Nenad je apelovao: „Srbijo, dokaži da zaista vrediš, tako što ćeš pomoći svojoj deci, kako meni, tako i drugima“, a njegov snimak ubrzo je „zapalio“ internet, pa je tako stigao i do premjera Srbije Aleksandra Vučića.

Premijer je odmah reagovao putem svog zvaničnog Tviter naloga i obećao pomoć: „Saradnici su mi pokazali Nenadov video. Učinićemo sve što možemo“.

vucic tv

Reakcija Aleksandra Vučića

 

Pogledajte šta je Nenad rekao u svom obraćanju državnom vrhu Srbije:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=1u4AUYK-wwY[/embedyt]