Od 1.marta besplatni konsultativni lekarski pregledi u MZ Stari grad

Akcija u saradnji MZ Stari grad i čačanskog Doma zdravlja

ČAČAK – U prostorijama MZ Stari grad građani Čačka će od 1.marta moći da obave besplatne konsultantske lekarske preglede kod lekara opšte prakse I urologa. To je na konferenciji za novinare održanoj juče u sedištu ove MZ saopštio njen predsednik, Jovan Marković.

Konsultativni lekarski pregledi u prostorijama MZ Stari grad namenjeni svim građanima Čačka obavljaće se jednom sedmično počev od 1.marta. Tokom jedne nedelje jednočasovno dežurstvo obavljaće urolog, dr Darije Jeftović, a sledeće neko od lekara opšte prakse iz službe Hitne Pomoći.

– Svi zainteresovani mogu doći na urološki konsultativni preled, kako bi se informisali o zdravom načinu života i eventualno preventivnim pretragama koje bi trebalo da obave – rekao je dr Jeftović.

12767998_10208884675572914_2073225525_o

Humanost na delu: dr Vidojević, dr Jeftović i dr Pajović

Besplatan urološki I pregled lekara opšte prakse nije jedina zdravstvena usluga koju Čačani mogu da dobiju u prostorijama MZ Stari grad, obzirom da se svakog četvrtka organizuje besplatno merenje krvnog pritiska.

Inače, predsednik ove MZ, Jovan Marković najavio je pokretanje velike donatorske akcije za nabavku magnetne rezonance za potrebe čačanske bolnice.

Iako se magnetna rezonanca ne koristi u dijagnostici u Domu zdravlja, direktor ove ustanove, dr Aleksandar Pajević, pozdravio je inicijativu meštana Starog grada. Naomenuo je da se radi o “krupnom zalogaju” I da će za nabavku skupocenog uređaja, vrednosti od oko milion evra, biti neophodno angažovanje čitave zajednice

Iako je konferenciji za novinare u prostorijama MZ Stari grad prisustvovao veliki broj članova I funkcionera GO SNS Čačak, predsednik MZ, Jovan Marković naglasio je da pokrenute akcije nemaju nikakve veze sa predizbornom kampanjom, već su isključivo humanitarnog karaktera.


Donacije za nabavku magnetne rezonance mogu se uplatiti na TEKUĆI RAČUN br: 840-744 141 843-14 (poziv na br: 97  04-034-04-37-01) sa naznakom: uplata donacije za magnetnu rezonancu, na ime: tekući dobrovoljni transferi u korist gradova – MZ Stari grad

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=d2-Z6whV7Ds[/embedyt]