Borac učvrstio drugu poziciju

SUPER LIGA SRBIJE 24.KOLO: NOVI PAZAR - BORAC 0:0

SUPER LIGA SRBIJE 24.KOLO: NOVI PAZAR – BORAC 0:0

Grdaski stadion u Novom Pazaru, gledalaca 3000. Glavni sudija Igor Stoilković, pomoćnici Goran Stanojević i Bojan Stanojević.

Žuti kartoni: Vasilić, Micevski(Novi Pazar), Jovanović, Vukmirović, Kostić, Tanasin(Borac)

NOVI PAZAR: Živković, Vasilić, Trtovac, Savić, Vusljanin(Šarac), Matos, Ubiparip, Radivojević(Zilkić), Vidić, Zlatković i Macevski.

BORAC: Bajić, Tanasin, Maslać, Kostić, Krstić, Vukmirović(Drašković), Balabanović, Jovanović, Zorić(Milojević), Vujaklija i Sitirović(Bangura).

Prvu pravu priliku nakon početnog ispitivanja snaga imali su domaći. U 13.minutu dobar napad Novog Pazara po levoj strani, Matos zavrće loptu na desetak metara odakle šutira Vojo Ubiparip koji iz idealne pozicije pogađa prečku Bajićevog gola. Uzvraća na suprotnoj strani Vujaklija u 17.minutu, da bi ponovo domaćini ozbiljno zapretili. U 19.minutu Radivojkević je uposlio Matosa koji izlazi oči u oči sa Bajićem, ali naš golman sjajno interveniše. U 27.minutu potez Jovanovića zbog koga je vredelo doći na ovu utakmicu. Napadač našeg tima je topovski opalio po lopti sa skoro 30 metara, ali je fortuna na strani Pazaraca jer lopta pogađa prečku. U 38.minutu slobodan udarac za Novi Pazar sa 20 metara, ali živi zid našeg tima odrađuje svoj zadatak. U poslednjim trenucima pokušao je ponovo Ubiparip, ali je Bajić na mestu. Sadržajno prvo poluvreme na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, poluvreme kojem su samo golovi nediostajali.

Prvi su u nastavku utakmice zapretili fudbaleri Borca. Balabanović je u 48.minutu šutirao sa 25 metara, Živković brani. Dva minuta kasnije korner izvodi Jovanović, a Kostić glavom šalje loptu preko gola. Domaći igrači imaju blagu inicijativu, ali naš tim maksimalno kontroliše svaki deo terena. U 64.minutu Sotirović šutira u okvir gola Novog Pazara. Bila je to sjajna prilika za Borac, Tanasin je centrirao, iskusni napadač zahvatio loptu glavom, a Živković čudesnom intervencijom sprečava vođstvo našeg tima. Uzvraćaju na drugoj strani domaćini preko Ubiparipa, ali je ponovo Bajić siguran i izbacuje loptu u korner. U 80.minutu zapretio je dobrim udarcem Matos, ali lopta završava pored gola. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika, tako da je meč okončan podelom bodova što je i najrealniji ishod.

Osvojenim bodom na gostovanju Borac se učvrstio na drugoj poziciji sa 41 osvojenim bodom. U narednom kolu naš tim dočekuje Spartak, a tom duelu sledi i iskušenje u Kupu Srbije u sredu, kada na Gradski stadion stiže OFK Beograd.

 

Izvor: boracfk.com