Gornji Milanovac ponovo tekstilni grad

Preduzeće "Trendex" pokrenulo proizvodnju u modnoj konfekciji "Rudnik"

GORNJI MILANOVAC – Preduzeće „TRENDTEX“ d.o.o.pokrenulo je proizvodnju radne odeće namenjene izvozu u prostorijama Modne konfekcije „Rudnik“ i zaposlilo prvih 75 proizvodnih radnika.


„Onako kako smo se i dogovorili 1. februara ove godine sa predstavnicima grupe „TRENDTEX“ i Nacionalne službe za zapošljavanje na sastanku i prilikom obilaska proizvodnih pogona Modne konfekcije „Rudnik“ gde je i održan sastanak istoga dana sa svim zainteresovanim nezaposlenim licima tekstilne struke, pokrenuta je proizvodnja i zaposleno prvih 75 proizvodnih radnika. Svakodnevno smo u kontaktu sa predstavnicima preduzeća „TRENDTEX“ i prema njihovim rečima, u narednih desetak dana biće zaposleno novih sedamdesetak radnika dok bi u narednih nekoliko nedelja, sukcesivnim angažovanjem radnika, trebalo da bude angažovano ukupno 300 radnika kako je i planirano. Danas kada se borimo za svako radno mesto, pokretanje proizvodnje i radno angažovanje tri stotine nezaposlenih od ogromnog je značaja za Gornji Milanovac koji je nadaleko bio i ostao poznat po kvalitetnoj tekstilnoj industriji, a tome su su nesumnjiv doprinos dali izuzetno kvalitetni radnici u ovoj grani industrije.

IMG_8185

U narednim danima održaćemo sastanak sa rukovodstvom „TRENDTEX“-a na kojem ćemo razmotriti njihove potrebe za tekstilnim radnicima na dugoročnom planu i u tom smislu preduzeti aktivnosti po pitanju otvaranja potrebnih smerova u Tehničkoj školi „Jovan Žujović“, a na kratkoročnom planu – razmotriti mogućnosti za prekvalifikacije potrebnog broja nezaposlenih lica. Istovremeno ćemo analizirati potrebe svih naših privrednih subjekata za radnom snagom i pristupiti prilagođavanju obrazovnih profila sa potrebama tržišta radne snage u Gornjem Milanovcu, a imamo najave još zainteresovanih da investiraju u naš grad“, izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković koji je tokom protekle nedelje i posetio proizvodne pogone ovog preduzeća.

IMG_8186
Preduzeće „TRENDTEX“ d.o.o. iz Prijepolja osnovano je 2002. godine sa 100% ino-kapitalom. Osnovna delatnost je proizvodnja, konfekcioniranje radne odeće, a celokupan proizvodni programa izvozi se na Evropsko tržište (Nemačka, Švedska, Danska, Francuska i Poljska), što ovu firmu i njenu matičnu firmu „HMT GmbH“ iz Nemačke čini vodećim izvoznikom u poslovima konfekcioniranja radne odeće, sa instalisanim značajnim proizvodnim kapacitetima koji mogu da odgovore zahtevima evropskog tržišta. Ukupna investicija planirana za kupovinu i renoviranje postojećeg objekta MK „Rudnik“ i energetskih postrojenja, kupovinu nove opreme i rezervnih delova, obuku novih radnika iznosi od 1.000.000,00 do 1.200.000,00 EUR-a.

Izvor: Informativna služba Kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=zYUojnprylw[/embedyt]