Petoro naprednjaka isključeno iz stranke

Bojan Drašković, Drago Milošević, Radojica Pantović, Gordana Plazinić Cikić i Milan Tanović isključeni iz SNS.

Izvor: Ozonpress

Kako nezvanično saznaje Ozonpress, Izvršni odbor SNS-a sinoć je doneo odluku o isključenju iz stranke pet odbornika SNS-a iz Čačka koji su prisustvovali sednici na kojoj je pokušana smena čelnika grada. Iz stranke su isključeni odbornici iz odborničog kluba SRPSKA NAPREDNA STRANKA – sa izborne liste POKRENIMO ČAČAK – TOMISLAV NIKOLIĆ – SNS – PS – PSS: Bojan Drašković, Drago Milošević, Radojica Pantović, Gordana Plazinić Cikić i Milan Tanović.

Šef odborničke grupe Bojan Drašković kaže da će se svi odbornici žaliti na odluku Izvršnog odbora ako se ona pokaže kao istinita. Kako kaže Drašković, oni će u drugostepenom postupku pokušati da upoznaju predsedništvo sa svim onim što su uradili u proteklom period i da je sve to bilo u interesu SNS-a i građana Čačka.

– S obzirom da je to još nezvanična informacija ne bih to još komentarisao. Statut SNS-a predviđa određenu proceduru za isključenje kao i žalbeni rok. Ta odluka u svakom slučaju nije konačna, na nju postoji pravo žalbe u roku od osam dana. Odluka Izvršnog odbora mora biti uredno dostavljena svakom od isključenih odbornika. Ukoliko se to potvrdi kao istina, mi ćemo iskoristiti svoje pravo na žalbu koja će sigurno biti obimna sa dokaznim materijalom gde ćemo pokušati da dokažemo predsedništvu koje jeu drugom stepenu nadležno da odlučuje o žalbi, da je sve ovo što smo radili u proteklom periodu bilo u interesu SNS-a. Duboko smo uvereni da naš predsednik Aleksandar Vučić nije dobijao tačne informacije iz povereništva SNS-a. To će biti još jedan pokušaj da pokažemo da smo od prvih dana stranke pa sve do danas delovali i radili u isključivom interesu SNS-a i građana Čačka, rekao je Drašković.

Iz stranke nisu isključeni  Milan Lazović i Aleksandar Radojević, jer nisu ušli u salu Skupštine grada, iako su bili u holu Skupštine.

Kako smo ranije objavili, Povereništvo SNS-a donelo je odluku da njeni odbornici ne prisustvuju sednici na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni čelnika grada, a da će oni koji budu došli na sednicu snositi posledice.