Uskoro završetak radova na Domu kulture i Brdu mira u Gornjem Milanovcu

Objekat Doma kulture u Gornjem Milanovcu ulaskom u završetak treće faze radova na rekonstrukciji i adaptaciji, ovih dana

GORNJI MILANOVAC — Objekat Doma kulture u Gornjem Milanovcu ulaskom u završetak treće faze radova na rekonstrukciji i adaptaciji, ovih dana počinje da dobija svoje finalne konture. Ubrzano odmiču radovi i na sanaciji spomen kompleksa Brdo Mira.

Izvođači ove faze su „Interklima“ iz Vrnjačke Banje sa kojom je opština već uspešno sarađivala u drugoj fazi izvođenja radova na objektu Doma kulture i „Svetlost teatar“ iz Beograda. Završetkom faze A, za koju su sredstva u celosti obezbeđena iz budžeta opštine Gornji Milanovac, Milanovčani će dobiti funkcionalan i savremen Dom kulture, istakao je predsednik opštine Milisav Mirković, i dodao –

U toku su i radovi na uređenju Spomen parka „Brdo Mira“ – izvedeni su radovi na elektro i vodovodnim instalacijama, a u toku su radovi na uređenju centralnih staza. Nakon završetka ovih radova uslediće ozelenjavanje.

U planu je izgradnja amfiteatra, suvenirnice, staza za šetnju. Postavljanje nove ograde i nove rasvete, pa će smopen kompleks Brdo mira biti nova turistička destinacija opštine.

Više u prilogu Vesne Todorović