Izveštaj sa štaba za vanredne situacije u Čačku

Kako je rečeno na poslednjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, saniran je kvar na dalekovodu Ljubić –

Kako je rečeno na poslednjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, saniran je kvar na dalekovodu Ljubić – Rakova, tako da je u ovom delu normalizovane snabdevanje strujom. Vodosnabdevanje do sada nije bilo ugroženo zahvaljujući rezervema Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod”. Ukoliko dođe do prekida, najugroženije su višespratnice. Voda bi sa Rzava trebalo ponovo da stigne oko 14 ili 15 časova.

Iz preventivnih razloga, zabranjen je prolaz na brani u Parmencu. Do jutros su prijavljeni kvarovi na vodovodnim mrežama u Loznici, gde se pojavilo klizište i u Parmencu, kod Đukića česme. Kritična mesta su trenutno nedostupna i kvarovi će sutra biti sanirani.

U slučaju potrebe, mobilne cisterne najpre će pijaćom vodom snabdeti prioritete, opštu Bolnicu, vrtiće i Narodnu kuhinju. Voda je ispravna za piće, napomenuo je direktor JKP “Vodovod” Zoran Pantović.

U prekudu su putni pravci u Gornjoj Atenici, Loznici, Slatinskoj banji, Banjici, Vranićima… U donjim Trbušanima voda se izlila na polja. Javna preduzeća “Vodovod” i “Gradac” poslali su jutros ekipe da saniraju putni pravac pored groblja koje je potopljeno. Ekipe su bile i u Kukićima, Katrgi, Atenici… Kamioni su dopremili pesak u Preljinu i Živanića put u Konjevićima, naveo je Dragan Vukajlović, direktor JP “Gradac”.

Autobuski saobraćaj je u prekidu na kritičnim putnim pravcima. Ugrožen je saobraćaj u Ovčar Banji i ka Ivanjici. Do Dragačeva prohodan je samo pravac preko Rasovca.

Izvor: TV Telemark, Ča glas