Vučić: Ko je kriv što ništa nismo u stanju da uradimo sami?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je Čačak i sastao se sa građanima koji su pretrpeli štetu u naselju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je Čačak i sastao se sa građanima koji su pretrpeli štetu u naselju oko Živanića puta, gde je, obilazeći poplavljeno područje poručio da će se najkasnije do prekosutra ujutru Vlada sastati kako bi iznašla rešenje za hitnu novčanu pomoć onima koji su pretrpeli štetu.

SAM_8795

Premijer je poplavljenim građanima poručio da će dobiti nadoknadu, ali i da se na osnovu nje ne mogu obogatiti.

– Ostaje nam da brzo rešavamo problem, da svaka kuća bude zadovoljna. Koliko sutra bi trebalo da krenu opštinske komisije, zajedno sa Vladinim i da nadoknađuju štetu. Nećete da budete srećni. Voda vam je odnela krompir, oranje, ali ćete određenu nadoknadu dobiti – rekao je Vučić.

Na Živanića putu bilo je i onih građana, koji su u svom obraćanju premijeru krivili i njega i državu, kao i lokalnu samoupravu što su nakon proteklih polava dobili, kako su rekli, samo po 200.000 dinara za nadoknadu štete, iako su im oštećenja bila procenjena i na milion dinara.

SAM_8778
Premijer je na takve “optužbe” odgovorio da je 200.000 dinara za svaku oštećenu kuću u majskim poplavama 2014. godine bio ogroman trošak za državu.

– Najlakše je da budete besni na državu. Meni nije malo 200 hiljada, a šta ste uradili svi zajedno? Ništa. Svi stoje i čekaju da se nešto desi. Kolika god da je šteta 200.000 dinara je za državu mnogo, jer nema da da više – rekao je premijer.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=RY4ptmDXMw4[/embedyt]

Mnogi poplavljeni građani na Živanića putu doživeli su danas drugu ogromnu štetu od poplave za nepune dve godine. Zbog toga su pred premijerom izrazili nezadovoljstvo što se od poslednjih poplava ništa nije uradilo kako bi se situacija popravila i izbegli veliki materijalni gubici.
SAM_8810

– Negde su odgovorni građani, negde lokalne vlasti, negde određene institucije. Mi tražimo krivca zato što nismo u stanju da uradimo ništa sami. Ko se to pretrgao da napravi neki nasip? Pa, nije niko. Jesu li javna preduzeća, jesu li građani? Nisu baš. Platiće država iz tekuće budžetske rezerve i to je jedino rešenje – rekao je premijer, poručivši da će se uskoro analizirati da li su i gde određena javna preduzeća i lokalne samouprave napravili greške.

 

Izvor/Foto: Ča glas

Video: TV Telemark