Milun Todorović kandidat za gradonačelnika umesto Ivana Ćalovića?

Po svemu sudeći Ivan Ćalović neće biti nosilac izborne liste čačanskih naprednjaka na predstojećim lokalnim izborima. Nakon jučerašnjih

Po svemu sudeći Ivan Ćalović neće biti nosilac izborne liste čačanskih naprednjaka na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon jučerašnjih konsultacija sa Aleksandrom Vučićem, došlo je, kako nezvanično saznajemo, do promene na izbornoj listi SNS-a. U poslednjih nekoliko dana lista naprednjaka pretrpela je dramatične promene, pa je članstvo SNS-a sve više dezorjentisano i ne shvata šta se dešava.

Zvaničnih informacija još uvek nema, a sve što je najavljivano na poslednje tri konferencije za štampu Izbornog štaba i Povereništva SNS-a u Čačku, srušilo se kao kula od karata.

Prošlog petka ispred stranačkih prostorija u centralnoj čačanskoj ulici brojni članovi i simpatizeri naprednjaka koji su došli da potpišu podršku za republičku izbornu listu, stajali su zbunjeni onim što se dešavalo u prostorijama. U toku je bio sastanak poptpredsednika stranke Nebojše Stefanovića sa Izbornim štabom i Povereništvom, vezano za izmenu predložene izborne liste. Stefanović je preneo stav Glavnog odbora stranke da svi dosadašnji poslanici koji više neće biti kandidovani za poslanike treba da budu na čelnim mestima na lokalnim listama.

Po zahtevu Stefanovića lista prekrojena pa su iza Ivana Ćalovića kao nosioca liste stavljeni na mestu br. 2 dr Aleksandar Radojević, a na mestu br. 3 Mirjana Đoković. Mesto br. 4 ostalo je rezervisano za Radenka Lukovića.

Još dva prolazna mesta na listi dobili su kandidati Robajac i  Milekić, na predlog Mirjane Đoković.

U Čačkui među članstvom SNS-a je to odmah protumačeno kao vraćanje na listu predstavnika „one druge struje“ , što je za posledicu imalo osipanje podrške strani za koju se mislilo da je pobedila u unutarstranačkim sukobima i dobila odrešene ruke da sastavi listu i imenuje kandidata za gradonačelnika.

Već istog dana dr Radojević je izjavio da ne pristaje da bude na listi na kojoj jedino uvažava Ivana Ćalovića, ali ne i većinu ostalih kandidata. Unaknadnom razgovoru sa stranačkim funkcionerima Stefanovićem i Nedićem bio je izričit u stavu da nikako neće na istu listu sa Radenkom Lukovićem.

Već u narednim danima formirana je i registrovana Grupa građana dr Aleksandar Radojević – Za napredniji Čačak, koja je odmah pristupila predizbornim radnjama i već prikupila značajan broj potpisa birača upisanih u birački spisak u Čačku, koji su neophodni za predaju liste.

Nezvanična informacija koja je tokom prethodne večeri prostrujala Čačkom, a jutros neformalno potvrđena, je da se Ivan Ćalović povlači sa liste SNS-a i da svakako neće biti kandidat naprednjaka za novog gradonačelnika Čačka.

Kao novi/stari kandidat na nosioca liste SNS-a i za budućeg gradonačelnika ponovo se pominje ugledni čačanski privrednik Milun Todorović.

Izvor: Ozonpress