Čačanski DS obeležava godišnjicu ubistva Zorana Đinđića

Saopštenje za javnost GO DS Čačak

Saopštenje za javnost GO DS Čačak

ČAČAK–Dvanaestog marta navršava se trinaest godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije i lidera Demokratske stranke, doktora Zorana Đinđića.


Za vreme njegovog mandata pokrenut je proces demokratizacije srpskog društva i korenitih ekonomskih i socijalnih promena. Njegovim ubistvom, mnoge od tih reformi su ili zaustavljene ili usporene usled jačanja desno orijentisanih stranaka ali i jačanjem desničarskih organizacija.

Već trinaest godina, svakog dvanaestog marta postavlja se isto pitanje:“Gde bi Srbija danas bila da je među nama Zoran Đinđić?“ Postoje različiti odgovori na ovo pitanje i različita mišljenja na ovu temu, ali je jedno zajedničko za sva ta mišljenja: „Sigurno ne ovde gde je Srbija danas, već mnogo uređenija i poštovanija u svetu “.

Demokratska stranka svake godine širom Srbije organizuje takmičenje mladih u besedništvu pod nazivom „Beseda u Zoranovu čast“. Finale ovog takmičenja Zoranu u čast, održaće se kao i svake prethodne godine 12.marta u Beogradu.
Gradski odbor Demokratske stranke Čačak i ove godine će 12.marta odati počast i evocirati uspomene na svog tragično preminulog predsednika stranke koji je dao život za bolju, kulturniju, pravedniju i lepšu Srbiju.

Izvor: Informativna služba GrO DS Čačak