Protestno pismo Bojani Ikodinović

ČAČAK –Udruženje građana „Poplavljeni 1965 i 2014“ obratili su se protestnim pismom načelnici Gradskog štaba za vanredne situacije, Bojani

ČAČAK –Udruženje građana „Poplavljeni 1965 i 2014“ obratili su se protestnim pismom načelnici Gradskog štaba za vanredne situacije, Bojani Ikodinović, koje prenosimo u celosti.

Poštovana  Bojana,

Vašim izjavama , koje su u ovom trenutku nedopustive i nedolične, stvarate konfuziju i mogući sukob između meštana. Pričajući o tome da postoje dve zavađene grupe meštana, u najmanju ruku ste obmanuli javnost, jer to ne odgovara istini. Ono što je istina je sledeće:

12803240_1521249714845747_5788319772371957979_n  Dana 07.03.2016 godine na pomenutoj ustavi kod restorana Ćevapče ,okupljeni lokalni meštani su uspeli da objasne dežurnoj policiji da je jedini način da se spasu od poplave , povremeno otvaranje i zatvaranje ustave koju ste pomenuli. I pored toga što su imali naređenje da nikome ne dozvole da bilo šta radi oko nje, svojom dobrom procenom situacije, dozvolili su okupljenim meštanima da istu zatvore i naknadno ponovo otvore, kako bi protok vode u kanalu Parmenac – Katrga na delu koji protiče kroz Ljubić kej ,bio kontrolisan. Oko 16 h , tog dana , voda je prelila preko  bedema  kanala iza kuća u Ciglarskoj ulici i počela da pravi jezero, koje i danas stoji, a s’ obzirom da niko od Vas sve ove dane nije obišao ovaj teren ( kao i 2014 godine ), možete se i provozati i videti da li pričamo istinu ( imate snimke i slike na fb stranici Poplavljeni Čačak ). Ta voda je napunila podrume kuća i meštani su se tada , videvši da im niko neće pomoći, okupili oko ustave kod Ćevapčeta, kako bi urazumili policiju da su u problemu. Iako je dežurni komandir više od pola sata pokušavao da dobije nadležne, shvatio je ono što mi odavno znamo, da nema ko da nam pomogne i dopustio je da se otvaranjem i zatvaranjem ustave, voda u delu kanala koji protiče kroz Ljubić kej iskontroliše. Za to vreme građani su se samoorganizovali i od 18 h  do 23 h podigli zaštitni bedem od džakova na mestima gde voda već prelivala. Iako smo te iste džakove i pesak tražili još od 10 h ujutru, oni nisu stigli sve do 17 h.
Po džakove smo morali da idemo u Konjeviće , na Živanića most, jer nije imao ko da nam ih doveze. Svo to izgubljeno vreme uticalo je da nam se podrumi napune vodom i da imamo jezero koje stoji iza naših kuća, koje trenutno ispumpavamo o svom trošku. Sutradan smo napravili mnogo bolji i duži  bedem u kome smo takođe uložili dodatna finansijska sredstva.

Na kraju molimo Vas da ubuduće ne dajete zlonamerne izjave , koje mogu dovesti do sukoba građana i koristimo mi priliku da se zahvalimo istim tim policajcima, koje ste Vi pohvalili , jer su imali razumevanja i doneli pravu odluku. Za to bi trebalo da ih nagradite. Ponavljamo da oni nisu razvađali meštane, koji se nisu sukobili, jer sukoba nije bilo, već doneli pravu odluku i doprineli da šteta koju imamo ne bude kao 2014 godine. Vama poručujemo , da ukoliko želite da pomognete, odredite osobu koja bi rukovala ustavom, jer je sada nema, kako građani ne bi imali katastrofu kao 2014 godine.

Udruženje građana „Poplavljeni 1965 i 2014.“