DS predala listu u Čačku

ČAČAK — Demokratska stranka u Čačku predala je svoju izbornu listu za predstojeće lokalne izbore. Na listi je

ČAČAK — Demokratska stranka u Čačku predala je svoju izbornu listu za predstojeće lokalne izbore. Na listi je 25 kandidata, a na glasačkom listiću demokrate će biti na broju 5. Gradska izborna komisija je potvrdila ispravnost liste koju su podnele demokrate.

Na prethodnim lokalnim izborima demokrate su osvojile 14 odborničkih mandata, ali se na kraju mandata odbornička grupa DS svela na četiri odbornika. Iz zajedničke odborničke gupe odvojili su se odbornici GG Branko Lazović i dva odbornika DS, a još tri odbornika DS, kao i odbornik Zelenih Srbije oformili su novu odborničku grupu nakon što je nekadašnji predsednik DS Boris Tadić napustio DS i osnovao SDS.

Nakon predaje liste DS nestala je nedoumica da li će demokratske i građanske opcije uopšte biti zastupljene na predstojećim lokalnim izborima u Čačku, jer nakon neuspeha u formiranju udružene i jedinstvene liste opozicije, nije uspelo ni udruživanje lista sa demokratskim i građanskim obeležjem.

Učešće na izborima  najavile su i koalicija SDS/LDP i Pokret Dosta je bilo sa samostalnom listom, a u najavi je i nastup NOPO iz korpusa građanskih opcija, ali oni su, za sada, još u fazi prikupljanja potpisa za podnošenje kandidacione liste.

Zakonski rok za podnošenje izbornih listi ističe 8. aprila u ponoć.

 

Izvor: Ozonpress