Čačku od NIS-a osam miliona dinara

Grad Čačak potpisao sporazum sa Kompanijom NIS a. d. Novi Sad Danas, 30. marta 2016. godine, gradonačelnik Čačka,

Grad Čačak potpisao sporazum sa Kompanijom NIS a. d. Novi Sad

Danas, 30. marta 2016. godine, gradonačelnik Čačka, gospodin Vojislav Ilić, je potpisao sporazum sa Kompanijom NIS, u okviru programa „Zajednici zajedno“, koji ova Kompanija sprovodi od 2009. godine, a koji podrazumeva saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima Kompanija NIS posluje.

Cilj sprovođenja ovog programa je da se u lokalnim zajednicama unapredi kvalitet života, a u duhu korporativne društvene odgovornosti i potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata.

U 2016. godini podrška Kompanije NIS je usmerena na jedanaest gradova i opština Srbije, među kojima je i naš grad, koji će za realizaciju projekata na svojoj teritoriji dobiti sredstva u ukupnom iznosu od 8 miliona dinara. Sredstva su namenjena najboljim projektima neprofitnih organizacija i institucija iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, a biće raspodeljena na javnom konkursu.

Današnjim potpisivanjem sporazuma, Grad Čačak, već pet godina zaredom, u okviru programa „Zajednici zajedno“, dobija sredstva od Kompanije NIS a. d. , što je primer dobre saradnje lokalne samouprave i Kompanije NIS a.d.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka