Zaplena kanabisa i oružja u Vrnjačkoj Banji

KRALJEVO — Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji su juče u prepodnevnim satima, izvršili pretrese stanova i

KRALJEVO — Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji su juče u prepodnevnim satima, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Vrnjačkoj Banji i tom prilikom zaplenili 17 paketića biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, vagicu za merenje narkotika, vazdušno i gasno oružje i 229 metaka različitog kalibra.

Uhapsili su i po nalogu tužioca, zadržali do 48 sati S.Đ.(1997), i I.S. (1987) iz Vrnjačke Banje zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga a S.Đ. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Krivičnim prijavama je obuhvaćeno još 5 lica sa područja Vrnjačke Banje zbog osnova sumnje da su izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

S.Đ i I.S., će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Kraljevu.