Izbori 2016: Velimir Ilić posetio „Unipromet“ i Brezovice

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Nove Srbije Čačak: U sredu 30.marta 2016.godine, pobednička Izborna lista za lokalne izbore,

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Nove Srbije Čačak:

U sredu 30.marta 2016.godine, pobednička Izborna lista za lokalne izbore, pod rednim brojem 2, Nova Srbija – Velimir Ilić, nastavila je predizbornu kampanju, posetom privrednom društvu Unipromet i Brezovicama.

Nosilac izborne liste Nove Srbije i kandidat za gradonačelnika Čačka, Velimir Ilić, je najpre obišao proizvodna postrojenja jedne od vodećih firmi u oblasti metaloprerađivačke industrije u zemlji, čačanskog Uniprometa, gde je, u pratnji domaćina, odnosno vlasnika ovog uzornog kolektiva, gospodina Milisava Novičića, imao priliku da se lično uveri kakvim resursima i kapacitetima raspolaže lider na tržištu u ovoj oblasti proizvodnje. Velimir Ilić je, obraćajući se prisutnima, između ostalog, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u našem gradu uspešno već godinama posluje preduzeće koje je svojim rezultatima i kvalitetom rada postavilo neke nove standarde u oblasti metaloprerađivačke industrije, najavivši da će Vlada Republike Srbije, ali i lokalna samouprava, u narednom periodu još više, svojim podsticajnim merama, nastojati da pomognu privrednim društvima koja se, poput Uniprometa, bave proizvodnjom i, kroz porez na zarade i na druge načine, pune republički i gradski budžet. Vlasnik firme, gospodin Milisav Novičić, se biranim rečima zahvalio na poseti ministru u Vladi Republike Srbije i kandidatu za gradonačelnika Čačka, Velimiru Iliću, i zahvalio se na dugogodišnjoj pomoći i konkretnoj podršci, koju je, kao jedan od vodećih privrednika u gradu, dobijao od predsednika Nove Srbije, tokom Ilićevih pet ministarskih mandata. U nastavku boravka u Uniprometu, ministar i domaćin su održali kraći radni sastanak, na kome je dogovarana realizacija novih razvojnih projekata.
U nastavku dana, kandidat za gradonačelnika Velimir Ilić je, u pratnji svojih saradnika, posetio uzorno poljoprivredno domaćinstvo odborničkog kandidata Nove Srbije Gorana Bojovića u Brezovicama, gde je, između ostalog, obišao savremenu hladnjaču za skladištenje i preradu voća, kapaciteta 100 tona i zadržao se u razgovoru sa zaposlenima i meštanima, koji su ga informisali o velikim proizvodnim potencijalima koje nudi ovo živopisno selo na obroncima Jelice, kada su u pitanju prinosi maline, kupine i šljive. Velimir Ilić je, uz zahvalnost za dobrodošlicu i gostoprimstvo koje su domaćini iskazali na svakom koraku, rekao da su Brezovice selo koje je višestruko opravdalo svaki dinar budžetskih izdvajanja u putnu infrastrukturu i druge oblasti ulaganja, obzirom na izvanredne rezultate koje meštani postižu svake godine u proizvodnji i preradi voća. Budući gradonačelnik Čačka je žiteljima Brezovica obećao svaku vrstu pomoći i podrške i u narednom periodu, kako bi se rezultati i ostvareni prihodi ubuduće još više povećali.
Pobednička izborna lista za lokalne izbore u Čačku, pod rednim brojem 2, Nova Srbija – Velimir Ilić, kampanju nastavlja u četvrtak 31.marta, posetom punktu Narodne kuhinje, pri Crvenom krstu u Čačku, koji se nalazi u Mesnoj zajednici Sajmište.
Izvor: Gradski odbor Nove Srbije Čačak
foto: Media portal