Izbori 2016: Velja izviždali Čačani, a branio ga Vučić

„Hoćete da vas podsetim da je 2009.godine jedini koji je govorio o tome da SNS može da upravlja

„Hoćete da vas podsetim da je 2009.godine jedini koji je govorio o tome da SNS može da upravlja Srbijom i da „Toma Šumadinac“ može da bude predsednik bio upravo Velimir Ilić. Izgleda da smo to brzo zaboravili, “ – tim rečima je prvi čovek SNS-a i premijer Srbije, Aleksandar Vučić, započeo svoje obraćanje Čačanima na predizbornom skupu u hali kraj Morave.

To je bio odgovor prisutnima, koji su zvižducima ispratili obraćanje njegovog koalicionog partnera Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, inače kandidata ove stranke za gradonačelnika Čačka.

Ilić je upozorio da je Srbiji potrebno jedinstvo, a svoje članstvo i simpatizere stranke pozvao da podrže listu koji predvodi Vučić:

„Udružiće se kuso i repato da bi nama nanelo štetu, i zato moramo pobediti sa preko 50%, da bi Srbija mogla mirno da spava. Ja mislim da su ovi što zvižde iz Dveri – znam da nam oni ne misle dobro, ali pobedićemo ih“, rekao je Ilić, čiji je govor bio praćen žviždanjem i povicima „Ua!“, „Marš napolje“, a aplauzi su se čuli samo kada bi spomenuo ime premijera Srbije.

 

Ističući da su se svi ujedinili protiv aktuelne vlasti, Vučić je rekao i da mnogi misle da je vreme da bude zastrašen zbog činjenice da – kako je primetio  – nekima pomaže Hag, a nekima tajkuni, i da mu zato poručuju da je već pobeđen:’

Kažu – gotov si, Vučiću. Nema problema, gotov sam. Pobeđujete. Ali, ima jedna stvar koju neću da radim nikako, a vi pobeđujte koliko god hoćete. Neću da pravim bilo kakve kompromise sa bilo kim, neću da menjamo politiku sigurnosti, stabilnosti, mira i ekonomskog napretka ni za jedan glas, ni za jednu vlast, i ni za kakvu fotelju“, rekao je Vučić.

 

Aktuelni premijer je zatražio od prisutnih jedinstvo i poručio da svi moraju da izađu na izbore, jer svako ko to ne uradi glasa za prošlost:

„Molim vas da se borite. Da se svi borimo. Mogu da nas pobede, ali ne mogu da nas pobede bez borbe. Bez velike borbe“, rekao je na kraju prvi čovek SNS-a.

 

Mitingu SNS-a u hali kraj Morave prisustvovao je veliki broj članova i simpatizera ove stranke iz Čačka i drugih gradova Srbije. Miting je trajao neuobičajeno kratko, malo duže od pola sata, a protekao je i bez obraćanja kandidata za gradonačelnika Čačka na listi SNS-a, Miluna Todorovića. 

 

Foto: Ozonpress

Video: TV Telemark