Akcija „Uredimo naš grad i opštinu“ u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC — Tradicionalna prolećna akcija opštine Gornji Milanovac „Uredimo naš grad i opštinu“ biće organizovana u sredu

GORNJI MILANOVAC — Tradicionalna prolećna akcija opštine Gornji Milanovac „Uredimo naš grad i opštinu“ biće organizovana u sredu 6. aprila 2016. godine. Učesnici akcije okupiće se na Trgu kneza Mihaila u 9 sati, kada će biti objavljen plan aktivnosti sa lokacijama i koordinartorima.


U akciji će učestvovati naši mladi sugrađani, volonteri, aktivisti Crvenog krsta, milanovačkih kulturno-umetničkih društava „Tipoplastika“ i „Šumadija“ i sportisti mnogih milanovačkih klubova, učenici osnovnih i srednjih škola uz podršku Kancelarije za mlade i Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac.
Za sve zaintersovane, Opštinska uprava obezbedila je rukavice i džakove za otpad, kojim će se sakupljati nemarno bačeni papiri i drugi otpad po svim ulicama, dečjim parkovima, rečnim koritima i svim javnim površinama. Ovom akcijom se, pored čišćenja, postiže i podizanje svesti o značaju čiste i uređenje životne sredine za sve građane Gornjeg Milanovca.
Opština Gornji Milanovac poziva sve građane koji su u mogućnosti da se pridruže i daju svoj doprinos u uređenju grada i opštine, da jednim zajedničkim okupljanjem, druženjem i radom postignemo zajednički cilj da naš grad u kome porodično živimo i radimo bude čist i primer po uređenosti u celoj Srbiji.
Akcija predstavlja deo aktivnosti na generalnom prolećnom uređenju opštine, koje su započete još tokom februara, a obuhvataju pranje ulica, okresivanje rastinja, sadnju ukrasnog cveća, uređenje travnatih površina, popravku ulica, odlaganje kabastog otpada i drugih infrastrukturnih i komunalnih delatnosti.