Izbori 2016: Radojević obišao Lugove, Trbušane, Prijevor i Konjeviće

Saopštenje za javnost GG „Dr Aleksandar Radojević“ LUGOVI Na predizbornom skupu u Lugovima dr Aleksandar Radojević se obratio:

Saopštenje za javnost GG „Dr Aleksandar Radojević“

LUGOVI
Na predizbornom skupu u Lugovima dr Aleksandar Radojević se obratio: “Nisam došao kod Vas da Vam dajem prazna obećanja,nego da pričamo o onome što se dešavalo i što će se dešavati u ovom gradu i šta činiti dalje. Svi oni koji „dovlače“ i „privlače“ investicije rade to već 20 god, a nikako ni da dovuku ni da privuku. Ima ovde privrednika koji znaju da se investicije ne „dovlače“ i „privlače“, nego investitor dolazi onda kada mu kolega privrednik, koji privređuje na ovom terenu, kaže da je ovde dobar ambijent za biznis. Obzirom da odavde uglavnom privrednici odlaze, a već su otišli neki i veliki i mali, a neki malo veći se spremaju da odu, nameće se zaključak da u Čačku još nije povoljan ambijent.Ako privrednik iz Čačka, koji ima hiljade kupaca za crnu metalurgiju,koji kupi, ne doveze u Čačak, nego ode u drugi grad, jasno je koliko se u ovaj grad investicije „dovlače“ i „privlače“….
Slična je situacija i u mojoj struci, u zdravstvu.U ordinaciji sam pre neki dan čuo od pacijentkinje da ima invalidsku penziju 6100,00 din i ona nema novca da kupi lekove koje sam joj napisao. U ovom gradu planira se pravljenje staračkog doma već nekoliko godina. Taj dom će posećivati nekoliko desetina penzionera iz komšiluka, dobrostojećih, a ostali će tamo samo ići na kafu. Ako budemo u vlasti tražićemo da se te pare i pare sa drugih pozicija budžeta preusmere penzionerima sa najmanjim primanjima, da bi bar mogli da kupe lekove, ili sa unukom odu na sok kada donese peticu iz škole. Ne treba da postoji i jedan pacijent koji nema novca da se leči, ali na žalost, pojedinci to nemaju.
Ovaj grad troši 101 milion za uličnu rasvetu i to je dobro, ali sam siguran da su mnogi bespravno prikačeni na uličnu rasvetu i da tako kradu struju. To treba utvrditi i sprečiti, a ušteđen novac preusmeriti na lečenje socijalno ugroženih kategorija. Zašto kažem da kradu-pa kad pomnožite broj sijalica ulične rasvete sa brojem sati koliko sijaju i cenom, jasno vam je da se plaća mnogo veća cifra nego što bi trebala da bude…
Mislimi da je odlična ideja da se angažuju privatni kapaciteti za smeštaj dece. Na taj način ne bismo morali da trošimo novac na izgradnju objekata za smeštaj dece. Tako bi sva deca bila u vrtićima i brzo bi bio rešen problem. Grad Čačak ne treba da gradi bez racionalnog plana, nego da rešava goruće probleme.
Inspekcije ne treba da „seku glave“već treba da firmama budu „prijatelji kuće“ i savetnici da isprave greške…tek ako se ogluše o savete i predloge, treba ih pozvati na odgovornost. Kad privrednici budu na taj način ispoštovani, tada postoji velika verovatnoća dolaska investicija u naš grad. Odnos kakav ima aktuelna gradska vlast prema privrednicima nije dobar.Zato smo ovde kao grupa građana da vi predložite ljude u koje imate poverenja da vas zastupaju, da se bore za istinu,pravdu,pravo na rad i život dostojan čoveka.“
Predlozi za odbornike
MZ Lugovi- Slobodan Bajić,Saša Otašević
MZ Trbušani-Milorad Krstović,Milica Božić
MZ Prijevor: Staniša Petković,Julka Marić,Goran Lazović

20160407_172409_resized (2)
KONjEVIĆI
“Drage komšije,dragi prijatelji, hvala vam što ste se u ovolikom broju odazvali pozivu da u našoj mesnoj zajednici pozdravimo našeg komšiju,našeg prijatelja i našeg doktora Aleksandra Radojevića.Konačno se desilo u Čačku nešto što smo dugo priželjkivali, a to je osnivanje jedne naše grupe građana, koja je nešto drugo u odnosu na sve političke stranke koje su trenutno aktuelne na političkoj sveni našeg grada. Prvi čovek grupe građana dr Aleksandar Radojević je tu da predstavlja naš grad,naše mesne zajednice, svojim poštenjem i svojim znanjem,svojom čašću, čovek koji je dokazao da mu je struka bitnija od politike. Drago mi je da imamo priliku da mu se zahvalimo kao čoveku koji nam je mnogo pomogao u poplavama,a posebno nama ugroženima. Ja, kao jedan od poplavljenih znam da ovom čoveku mnogo dugujemo, jer sve što smo od njega tražili mi smo dobili.“-u ime meštana mesne zajednice Konjevići obratio se Bratislav Ilić.
„Hvala što ste tu, hvala što ste došli.Moram reći da me je Bratislav previše nahvalio, biće teško to odbraniti. Kao deo odborničke grupe SNS-a u Čačku već duže vreme se borimo za pravdu i pravo, čast i poštenje ne trpeći poltronstvo i ulizice i ljude koji se prodaju zarad mrvica kojima su očigledno zadovoljni. Moje angažovanje kao poslanika poslednje 4 godine vidim kao časno i pošteno,jer sam kada je došlo vreme branio struku a ne svoj poslanički mandat. Iako struka kaže da neke bolesti nisu zabeležene preko 40 godina,i dalje je obavezna vakcina za te bolesti jer se od tih vakcina lepo zarađuje. Svaki roditelj ima pravo da odlučuje o tome da li njegovo dete treba ili ne treba da se vakciniše. Lečiti zdrave…malo košta a mnogo se zarađuje,lečiti bolesne…mnogo košta a malo se zarađuje. Svi oni hoće da leče zdrave,hoće da leče one koji su izdvajali za zdravstvo da bi se lečili kad se razbole, a ne kad neko hoće da ih leči. Siguran sam da ima mnogo vas koji ste došli na „zatvorena vrata“ od bolnice kada je trebalo neko vaš da bude smešten u bolnicu na lečenje a bolestan je. Zašto to rade-zato što ih interesuje samo profit. Naš fond zdravstva iznosi dve milijarde i trista miliona evra-od tih para 800 miliona evra odlazi na sve plate u zdravstvu, samo šesto miliona evra se potroši na lečenje svih obolelih, sto miliona evra ide na plaćanje grejanja,struje i ishranu obolelih. Dakle ostaje 800 milona evra koje troše na projekte i razne izmišljotine, tipa da pored svakog lavaboa u zdravstvenim ustanovama mora da stoji uputstvo kako se peru ruke, plastificirano koje košta sigurno par stotina dinara, i kojih se odštampa nekoliko stotina hiljada svake godine da bi se podučili doktori i medicinske sestre kako da peru ruke, kao da nisu učili u srednjoj školi ili na fakultetu kako se to radi. Ti opisi i crteži su omalovažavanje naših zdravstvenih radnika. Zbog takvih gluposti mi nemamo dovoljno novca za lečenje našeg bolesnog naroda, nemamo dovoljno novca za pristojne plate i penzije…Zbog svegavas pozivam da predložite prave ljude da vas zastupaju i bore se zasve nas u Skupštini grada. „

MZ Konjevići predlozi za odbornike:
Bratislav Ilić,Miloš Smiljanić i Rajko Lazović.