Izbori 2016: Velimir Ilić posetio FRA

Saopštenje za javnost GO NS Čačak:   U sredu 13.aprila 2016.godine, budući gradonačelnik Čačka i nosilac Izborne liste

Saopštenje za javnost GO NS Čačak:

 

U sredu 13.aprila 2016.godine, budući gradonačelnik Čačka i nosilac Izborne liste Nove Srbije, Velimir Ilić, u pratnji nekoliko najbližih saradnika, posetio je Fabriku reznog alata.
Ministra Velimira Ilića su u prostorijama Fabrike ugostili: generalni direktor Milan Vidaković, direktori sektora i predsednici reprezentativnih sindikata u kolektivu.
Tom prilikom su ljubazni domaćini izrazili ogromnu zahvalnost Velimiru Iliću za sve napore koje je poslednjih meseci uložio na planu zaustavljanja svojevremeno već započetog procesa odlaska Fabrike reznog alata u stečaj. Zahvaljujući, pre svega, ličnom angažmanu ministra Velimira Ilića, i tome što je uspeo da premijera i ostale ministre Vlade Republike Srbije ubedi u potrebu sprečavanja ovakvog, po Fabriku izuzetno lošeg scenarija, oko 600 zaposlenih radnika Fabrike reznog alata i članova njihovih porodica, zadržali su radni odnos, tj. svoju egzistenciju, preko ovog uzornog kolektiva, koji je nekada predstavljao jedan od najvećih giganata u oblasti metalskog kompleksa u bivšoj Jugoslaviji.
Tokom razgovora koji su čelni ljudi menadžmenta i sindikata Fabrike reznog alata vodili sa budućim gradonačelnikom Čačka i ministrom u Vladi Republike Srbije, Velimirom Ilićem, zahvalnost Iliću su iskazali: generalni direktor FRA – Milan Vidaković, direktor RJ “Alatnica“ – Obrad Tošić, direktor RJ “Alat za spoljni navoj“ – Petar Vasojević, direktor RJ “Alat za obradu rupe“ – Zoran Buđevac, direktor RJ “Alat za unutrašnji navoj“ – Rajica Karaklajić i predsednik Samostalnog sindikata Fabrike reznog alata – Milutin Nikitović.
Velimir Ilić je, između ostalog, u svom obraćanju domaćinima izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da su višemesečni napori koje je ulagao na planu spašavanja Fabrike reznog alata od preteće opasnosti stečaja, uspešno krunisani, i da Fabrika, sa svojih oko 600 zaposlenih radnika, nastavlja sa radom. Ilić je, takođe, rekao da je njegova obaveza, kao ministra u Vladi Republike Srbije, i uskoro kao gradonačelnika Čačka, da uvek pomaže ovakvo privredno društvo, koje je decenijama unazad predstavljalo preduzeće koje je bilo jedan od najvećih nosilaca privrednog razvoja u gradu i motor proizvodnje. Najvažnije je, naglasio je Velimir Ilić, to što Fabrika reznog alata poseduje proizvode koji imaju prođu na tržištima najrazvijenijih zemalja, ima tradiciju, proizvodne kapacitete i kvalitetnu opremu, ali i kadrove, uz pomoć kojih firma može uvek odgovoriti i najprobirljivijim zahtevima domaćih i ino kupaca.
Druženje i razgovori ministra Ilića sa menadžmentom i sindikatima Fabrike reznog alata, nastavljeni su tokom radnog ručka koji je usledio nakon posete preduzeću.