Todorović – Mi smo na potezu, razgovaraćemo sa svima koji su prešli cenzus

Razgovaraćemo sa svima o formiranju buduće vlasti, ali nećemo uslovljavati nikoga, poručuju iz čačanskog SNS-a. Komentarišući stav Dveri

Razgovaraćemo sa svima o formiranju buduće vlasti, ali nećemo uslovljavati nikoga, poručuju iz čačanskog SNS-a.

Komentarišući stav Dveri da su spremni za ulazak u vlast, ali da je na potezu Milun Todorović, kandidat za gradonačelnika, koji je dobio najveću podršku Čačana kaže da će se SNS najpre dogovoriti sa svojim koalicionim partnerima, a da je onda otvorena za pregovore sa svim strankama koje su ušle u lokalni parlament, ne isključujući mogućnost I da se sve one ujedine protiv naprednjaka:

„Razgovaraćemo sa svim strankama koje su prešle cenzus. Mi kao nosilac ove nove energije, nove promene u Čačku, nemamo pravo da ne razgovaramo sa nekim“, rekao je Todorović.

 

Na pitanje novinara o tome da li će se o formiranju lokalne vlasti konsultovati sa centralnom stranke, Todorović je objasnio da će svakako biti spremni da čuju mišljenje predsedništva I predsednika SNS-a, ali i da ih niko ne uslovljava.

 

Budući narodni poslanik iz redova SNS-a u Čačku I jedan od poverenika lokalnog odbora, Marko Parezanović, je istakao da se neće otuđiti od svog grada, već da će se truditi da pomogne budućem gradskom rukovodstvu da pokrene naš grad:

 „Posebno mi je drago što smo na lokalnom nivou ostvarili istorijski upseh. Ovim rezultatom smo dokazali koliko je bitna pozitivna kampanja i kako se više politika ne može voditi tako što ćete samo biti protiv nekoga“, poručio je Parezanović.

Da su naprednjaci ostvarili istorijsku pobedu smatra I drugi poverenik ove stranke, Igor Trifunović, koji je saopštio da je SNS osvojio najviše glasova na 87 od ukupno 104 biračka mesta u Čačku.

„Osvojili smo 21.918 glasova 38,92 odsto i osvojenih 35 mandata u skupštini grada Čačka. Na 104 biračka mesta, SNS je apsolutnu pobedu odnela na 87. Ako uporedimo rezultate lokalnih izbora iz 2012. godine kada je SNS osvojila 8.964 glasa odnosno 16,36%, vidimo da je stranka porasla 2,44 puta. Konačno posle 20 godina SNS će formirati vlast i imati gradonačelnika koji će biti iz iste stranke iz koje je i premijer“, kaže Trifunović.
Prema zvaničnim podacima izbornog štaba SNS-a, cenzus u Čačku su prešle još 4 liste I to Dveri sa 13460 glasova, odnosno 21 odborničkim mandatom u Skupštini grada, Nova Srbija sa 4467 glasova, što je 7 mandata, lista Za napredniji Čačak – dr Aleksandar Radojević će u novom skupšinskom sazivu imati 6 mandata na osnovu osvojenih 3906 glasova, socijalistima pripada 5 mandata, jer su osvojili 3709 glasova, a jednog odbornika imaće Stranka Rusa Srbije-Mladi za Čačak sa 1062 glasa.

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, za SNS je glasalo 28 046 Čačana, što je 49,62% ukupnog broja glasova.