Ugašen požar u čačanskoj fabrici „Sloboda“

ČAČAK – U vojnoj kompaniji ’’Sloboda’’, večeras oko 21:30, došlo je do požara u pogonu artificije usled zapaljenja

ČAČAK – U vojnoj kompaniji ’’Sloboda’’, večeras oko 21:30, došlo je do požara u pogonu artificije usled zapaljenja smeše sa proizvodnju suzavca. Požar je ugašen oko 22.05, a intervenisala su dva vozila i šest vatrogasaca.
Prema još nepotvrđenim informacijama, jedna radnica iz ovog pogona prebačena je u bolnicu.

Zbog neprijatnog mirisa u vazduhu, meštani iz okolnih kuća uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći, žaleći se na gušenje, peckanje u očima, neki i na mučninu i vrtoglavicu.

Štab za vanredne situacije uputio je pozv građanima Jezdine, Avenije 1 i 2, da zatvore prozore i ostanu u svojim kućama. O stepenu opasnosti nakon ovog incidenta još uvek se nije oglasio niko od nadležnih.

Na licu mesta zatekli smo nekolicinu radnika „Slobode“, koji su došli u treću smenu. Rekli su nam da su za incident čuli od svog poslovođe, koji ih je upozorio da ne ulaze u fabriku ukoliko budu osećali tegobe usled širenja dima i neprijatnog mirisa u vazduhu. Od njih smo saznali da se požar dogodio u pogonu artificije, a kako su nam rekli nije im poznato šta se u tom pogonu proizvodi, jer su tek pre sedam dana počeli da rade u kompaniji „Sloboda“ .