Komedija „Prevaranti“ u ivanjičkom Domu kulture

SREDA 18.MAJ U 20 ČASOVA, DOM KULTURE IVANJICA Tekst:  Pierrin Basquiera Režija: Vida Crnčević Basara    Uloge: Kalina Kovačević,

SREDA 18.MAJ U 20 ČASOVA, DOM KULTURE IVANJICA

Tekst:  Pierrin Basquiera
Režija: Vida Crnčević Basara

 

 Uloge: Kalina Kovačević, Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević

Reč autora
Eh, ništa više nije kao što je nekad bilo, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom.

Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.

Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem,“ Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para. Evo naše situacije:

Jedna od banja u Srbiji, tada mondenskih odmarališta džet seta (ne mogu da odolim – toliko drugačijeg i simpatičnijeg od danjašnjeg), i dva para. Muž i žena koji se pretvaraju da su brat i sestra; i dve gospođe u najboljim godinama, koje su odabrale da budu grofica – udovica i njena „družbenica“, krenuli su jedni na druge. I šta se događa kada prevaranti pokušaju da prevare prevarante? Urnebesna komedija – naravno.

A, da li su „dečica“ lakog industrijalca iz Kruševca uspela da prevare Fon Bellu i njenu družbenicu Žanu, ili je bilo sasvim obrnuto; da li travar Jova zaista leči sve od kurjih očiju do maloumnosti, da li je mladoženja odjahao ispred oltara sa rmpalijom, ko je kapetan duge plovidbe a ko industrijalac iz Jagodine, moraćete da saznate sami. Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo.

Dođite na urnebesnu komediju “PREVARANTI”!