Prijemni ispit u Umetničkoj školi od 3. do 5. juna

Ове године на подручју рада Култура уметност и јавно информисање Уметничка школа уписује 21 ученика на три образовна

Ове године на подручју рада Култура уметност и јавно информисање Уметничка школа уписује 21 ученика на три образовна профила: дрворезбар, клесар и конзерватор културних добара. На сваки смер уписује се по 7 ученика.

Кандидати се могу пријавити за полагање пријемног испита за Уметничку школу од петка 20. маја до понедељка 23. маја у секретаријату Машинско саобраћајне и уметничке  школе од 09 до 13 часова. Потребан формулар добиће у секретаријату, а осталу документацију ће приложити приликом уписа.

Документи који се могу приложити накнадно:

-Ђачка књижица са овереном фотографијом, матичним бројем и шифром у бази података (шифра код секретара Основне школе)

– Извод из матичне књиге рођених .

 

Пријемни испит биће одржан 3. 4. и 5. јуна од 09. до 12 часова.  Полаже се испит из цртања, сликања и вајања.

Прелиминарни резултати биће објављени 9. јуна, и тог дана моћи ће да се уложе жалбе на евентуалне нерегуларности у односу на Правилник.

Истицање коначних резултата пријемног испита биће 10. јуна до 12 часова.

 

Позивам наше суграђане и медије да погледају традиционалну годишњу изложбу ученичких  радова која ће бити постављена у  средњем холу Дома културе од 15. до 21. јуна. Оварање изложбе биће 15. јуна у 20. часова.

Свечана одбрана матурског рада биће отоврена за јавност, па ће 16. јуна  од 9 до 14 часова у средњем холу Дома културе сви заинтересовани моћи да прате излагање наших матураната о поступцима и техникама коришћеним у изради матурског рада.