Prijemni ispit u Umetničkoj školi od 3. do 5. juna

Ove godine na području rada Kultura umetnost i javno informisanje Umetnička škola upisuje 21 učenika na tri obrazovna

Ove godine na području rada Kultura umetnost i javno informisanje Umetnička škola upisuje 21 učenika na tri obrazovna profila: drvorezbar, klesar i konzervator kulturnih dobara. Na svaki smer upisuje se po 7 učenika.

Kandidati se mogu prijaviti za polaganje prijemnog ispita za Umetničku školu od petka 20. maja do ponedeljka 23. maja u sekretarijatu Mašinsko saobraćajne i umetničke  škole od 09 do 13 časova. Potreban formular dobiće u sekretarijatu, a ostalu dokumentaciju će priložiti prilikom upisa.

Dokumenti koji se mogu priložiti naknadno:

-Đačka knjižica sa overenom fotografijom, matičnim brojem i šifrom u bazi podataka (šifra kod sekretara Osnovne škole)

– Izvod iz matične knjige rođenih .

 

Prijemni ispit biće održan 3. 4. i 5. juna od 09. do 12 časova.  Polaže se ispit iz crtanja, slikanja i vajanja.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 9. juna, i tog dana moći će da se ulože žalbe na eventualne neregularnosti u odnosu na Pravilnik.

Isticanje konačnih rezultata prijemnog ispita biće 10. juna do 12 časova.

 

Pozivam naše sugrađane i medije da pogledaju tradicionalnu godišnju izložbu učeničkih  radova koja će biti postavljena u  srednjem holu Doma kulture od 15. do 21. juna. Ovaranje izložbe biće 15. juna u 20. časova.

Svečana odbrana maturskog rada biće otovrena za javnost, pa će 16. juna  od 9 do 14 časova u srednjem holu Doma kulture svi zainteresovani moći da prate izlaganje naših maturanata o postupcima i tehnikama korišćenim u izradi maturskog rada.