“Klima, izložba pod uglom od 360 stepeni”

U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, Kancelarija za mlade Čačak organizuje izložbu: „Klima, izložba pod uglom od

U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, Kancelarija za mlade Čačak organizuje izložbu:

„Klima, izložba pod uglom od 360°

Izložba će biti besplatno dostupna svim zainteresovanim građanima od utorka, 17.  do petka, 20. maja 2016. godine u holu Gimnazije.

„Klima, izložba pod uglom od 360°“ predstavlja izložbu-putovanje koja kombinuje naučni pristup i umetničko stvaralaštvo, sa ciljem da približi mladim ljudima i široj javnosti izazove sa kojima se suočavaKonferencija UN o klimatskim promenama. Pristupajući klimatskim promenama kroz pogled fotografa Kadira van Loizena, izložba pruža posetiocima mogućnost da analiziraju nedavne pojave koje se dešavaju na našoj planeti i poziva građane da postave pitanja o uticaju globalnog zagrevanja, njegovim uzrocima i odgovornosti ljudi za ovaj fenomen. Uz najnovije vesti i predstavljanje podataka iz geopolitike, ekonomije, energetike, zaštite životne sredine, tehnologije i nauke koji se odnose na klimatske promene, ona predstavlja projekcije klimatologa i omogućava da se bolje razumeju neophodne mere koje treba da budu preduzete radi ublažavanje efekata klimatskih promena, kao i potrebno prilagođavanje na njih.

Pod koordinacijom ustanove Universcience, u stvaranju ove izložbe učestvovalo je više od 20 naučnika i stručnjaka, među kojima su i Nikola Ilo (specijalni izaslanik predsednika Republike za zaštitu planete) i Lorans Tibiana (ambasadorka zadužena za pregovore o klimatskim promenama).

Izložba se sastoji od nekoliko panoa na francuskom i srpskom jeziku i namenjena je široj publici.