„Klima, izložba pod uglom od 360 stepeni“

У сарадњи са Француским институтом у Србији, Канцеларија за младе Чачак организује изложбу: „Клима, изложба под углом од

У сарадњи са Француским институтом у Србији, Канцеларија за младе Чачак организује изложбу:

„Клима, изложба под углом од 360°

Изложба ће бити бесплатно доступна свим заинтересованим грађанима од уторка, 17.  до петка, 20. маја 2016. године у холу Гимназије.

„Клима, изложба под углом од 360°“ представља изложбу-путовање која комбинује научни приступ и уметничко стваралаштво, са циљем да приближи младим људима и широј јавности изазове са којима се суочаваКонференција УН о климатским променама. Приступајући климатским променама кроз поглед фотографа Кадира ван Лоизена, изложба пружа посетиоцима могућност да анализирају недавне појаве које се дешавају на нашој планети и позива грађане да поставе питања о утицају глобалног загревања, његовим узроцима и одговорности људи за овај феномен. Уз најновије вести и представљање података из геополитике, економије, енергетике, заштите животне средине, технологије и науке који се односе на климатске промене, она представља пројекције климатолога и омогућава да се боље разумеју неопходне мере које треба да буду предузете ради ублажавање ефеката климатских промена, као и потребно прилагођавање на њих.

Под координацијом установе Universcience, у стварању ове изложбе учествовало је више од 20 научника и стручњака, међу којима су и Никола Ило (специјални изасланик председника Републике за заштиту планете) и Лоранс Тибиана (амбасадорка задужена за преговоре о климатским променама).

Изложба се састоји од неколико паноа на француском и српском језику и намењена је широј публици.