Novo priznanje za „Pčelicu“

ČAČANSKA PČELICA SA JOŠ JEDNOM NAGRADOM SA MEĐUNARODNOG PODGORIČKOG SAJMA KNJIGA Od 9. do 15. održan je XI

ČAČANSKA PČELICA SA JOŠ JEDNOM NAGRADOM SA MEĐUNARODNOG PODGORIČKOG SAJMA KNJIGA

Od 9. do 15. održan je XI Međunarodni podgorički sajam knjiga.

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja svečano je zatvoren u nedelju 15. maja u prisustvu žirija, izlagača, učesnika Sajma, gostiju i velikog broja posetilaca.

Na zatvaranju su tradicionalno uručene i sajamske nagrade o kojima je i ove godine odlučivao žiri u sastavu: prof. dr Slavica Perović, prof. dr Siniša Jelušić i akademski slikar Marina Vešović.

Izdavačka kuća Pčelica iz Čačka ponela je Nagradu za unapređenje dječijeg izdavaštva za ediciju Male knjige o velikim ljudima”. Pčeličine „male knjige” autorke Aleksandre Bojović sa ilustracijama Igora Krstića dobile veliko priznanje, čime se još jednom potvrđuje osnovni moto Pčelice – knjige za lepše detinjstvo.

Ovo je druga nagrada za ovu popularnu ediciju, koja je na prošlogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga nagrađena Nagradom ULUPUDS-a za nabolje ilustrovanu ediciju.

Ovogodišnji podgorički sajam knjiga bio je znatno posećeniji i sa većim brojem izlagača. Pored crnogorskih izdavača, učešće su uzeli i najreprezentativniji izdavači iz regiona: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.