Dveri otkrivaju „plan Nove Srbije da opet zavlada Čačkom“

Dveri: Otkrivamo plan Nove Srbije da opet zavlada Čačkom Zašto već tri nedelje posle izbora nema formiranja nove

Dveri: Otkrivamo plan Nove Srbije da opet zavlada Čačkom

Zašto već tri nedelje posle izbora nema formiranja nove vlasti u Čačku? Zašto Srpska napredna stranka kao pobednik izbora koči formiranje nove vladajuće većine?


Objašnjenje je veoma jednostavno: Ostoja Mijailović, Radenko Luković i Veljko Negovanović ucenjuju Miluna Todorovića da svi stari kadrovi moraju ostati u vlasti ako želi da dobije njihovu podršku za mesto gradonačelnika. S obzirom da Milun Todorović nema kontrolu na više od polovine odbornika SNS koje su selektirali Mijailović i Luković – jasno je zašto je podložan ucenama. Svima je poznato da su Ostoja Mijailović, Radenko Luković i Veljko Negovanović pod direktnom kontrolom Nove Srbije. Oni će sve učiniti kako bi se zaustavile političke promene za koje su glasali građani Čačka i kako bi se sve vratilo na staro.
Cilj Nove Srbije je da se obori Milun Todorović, kako bi se onda iznova formirala stara vlast na čelu sa Velimirom Ilićem, Ostojom Mijailovićem, Radenkom Lukovićem i Veljkom Negovanovićem.
Sada sve zavisi od Miluna Todorovića i od toga da li će on pristati da mu nametnu stare, kompromitovane i potrošene kadrove, političke preletače i večite funkcionere iz SNS i SPS, kojima je zajedničko da su svi dugo radili u službi braće Ilića. Njihov krajnji cilj jeste da Milun Todorović pod pritiscima i ucenama podnese ostavku i povuče se iz politike, kako bi oni preuzeli vlast u SNS i formirali praktično istu vlast koja je bila prethodne četiri godine, a koju su građani Čačka žestoko porazili na nedavnim izborima.
Nije nemoguće ni da dođe do podele unutar odborničke grupe SNS na dva dela: jedan koji kontrolišu Ostoja Mijailović i Radenko Luković, i drugi koji podržava Miluna Todorovića i čistke unutar SNS i lokalne vlasti u celini. U tom slučaju nisu isključeni ni novi gradski izbori jer neće biti moguće formiranje nove vladajuće većine.
Srpski pokret Dveri ponavlja svoj stav da je nedopustivo da se na vlast vrate oni koji su izgubili izbore, a to su nesumnjivo Nova Srbija i SPS. Milun Todorović zavređuje šansu da povede Čačak novim putem samo ako se otarasi nesposobnih i korumpiranih kadrova iz SNS i SPS, i na rukovodeće položaje postavi nove, stručne i nekompromitovane kadrove. U suprotnom, njegova uloga može se oceniti kao prevara birača koji nisu glasali za njega da bi Čačkom i dalje vladala Nova Srbija preko svojih ljudi u SNS i SPS – Ostoje Mijailovića, Radenka Lukovića i Veljka Negovanovića.

Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku