CPN planetarijum u OŠ “Sveti Sava”

U organizaciji Regionalnog centra u Čačku i Centra za promociju nauke  u OŠ “Sveti Sava” u Čačku gostuje

U organizaciji Regionalnog centra u Čačku i Centra za promociju nauke  u OŠ “Sveti Sava” u Čačku gostuje Mobilni planetarijum kroz koji će proći oko 500 mališana. Planirano je po pet projekcija dnevno, sa maksimalno 50 učesnika. Projekcije su planirane na svakih sat vremena, od 10 pa do 14 časova.Ovo je jedna od aktivnosti Naučnog kluba u Čačku.

CPN planetarijum

8653876515_5bf948efd3_z

 

Mobilni planetarijum CPN započeo je svoj putujući program u februaru 2013.  godine. Samo tokom prve godine rada, planetarijum je gostovao u 27 gradova, a kroz njega je prošlo više od 20.000 posetilaca.  Osim gradova u Srbiji, planetarijum je obišao i region.

Projekcije u mobilnom CPN planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika, i predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

Program mobilnog planetarijuma podrazumeva 5 programskih celina, od kojih svaka traje po sat vremena. Čine ih planetarijumske projekcije koje vode stručni predavači, kao i atraktivne filmske projekcije. Tokom jednog dana programu može prisustvovati 250 posetilaca.

Program CPN planetarijuma organizuje rukovodilac programskog sektora CPN-a, Olivera Čačić-Milutinović. Mobilni tim CPN planetarijuma čine Nevena Grubač, Goran Pavičić, Ana Brajović i Ana Jovanović.