Prinudna uprava u „Partizanu“

BEOGRAD — Jugoslovensko sportsko društvo Partizan uvelo je danas prinudnu upravu u svoj fudbalski klub i odredilo radnu

BEOGRAD — Jugoslovensko sportsko društvo Partizan uvelo je danas prinudnu upravu u svoj fudbalski klub i odredilo radnu grupu koja će upravljati crno-belima do izbora novog rukovodstva, potvrdio je danas agenciji Beta predsednik Sportskog društva Milorad Vučelić.

Posle skandaloznih i šokantnih dešavanja na skupštini kluba i opšteg zgražavanja javnosti, danas je održan sastanak Sportskog društva na kojem je jednoglasno uvedena prinudna uprava i određena radna grupa koja će privremeno upravljati klubom“, rekao je Vučelić Beti.

Skupština Partizana nije u utorak završena zbog opšte svadje i prepucavanja delegata, tako da je prekinuta pre no što je i utvrdjen dnevni red.

Privremeni organ koji će do daljeg upravljati Partizanom čine Milorad Vučelić, zatim nekadašnji potpredsednik i sada član Skupštine kluba Mile Jovičić, kao i član Upravnog odbora Sportskog društva, general Radivoje Radinović.

Savo MiloševićIzvor: Tanjug/Rade Prelić

Radna grupa bi trebalo da stvori uslove za održavanje normalne izborne skupštine.

Cilj i smisao ovih mera je da se otklone sve nedoumice i da se razgovara sa svim relevantnim faktorima i da se stvore normalni uslovi za rad, kako dolikuje Partizanu. Radna grupa će potom o tome obavestiti Upravni odbor i na osnovu toga će biti raspisana nova sednica Skupštine. Rok za to je šest meseci“, rekao je Vučelić.

Sportski deo Partizana trebalo bi, medjutim, normalno da funkcioniše do tada.

Rok je šest meseci, ali mi, naravno, nećemo čekati tih šest meseci. Odmah počinjemo da radimo i čim se steknu uslovi, predložićemo novi termin. U medjuvremenu treba da se normalno funkcioniše i da se ne zastaje u pripremama za takmičenje“, rekao je Vučelić.

KK Partizan glasao protiv

Na zvaničnom sajtu večeras se oglasio i Košarkaški klub Partizan.

„Nakon današnje odluke UO JSD Partizan o uvođenju privremenih mera u fudbalski klub Partizan, KK Partizan NIS obaveštava navijače i celokupnu javnost da predstavnik kluba nije glasao za ovaj predlog„, poručili su crno-beli.

 

Izvor: Sport klub