Održan prijemni na čačanskom FTN-u

Очекивано- највећа конкуренција за студије информационих технологија На Факултету техничких наука у Чачку данас је одржан пријемни испит

Очекивано- највећа конкуренција за студије информационих технологија

На Факултету техничких наука у Чачку данас је одржан пријемни испит за 360 кандидата који су конкурисали за неко од 200 буџетских и 95 самофинансирајућих места, колико укупно може да стекне индекс чачанског ФТН-а у школској 2016/2017. години.

FTN prijemni 2_o
Пријемни се полагао из једног од пет понуђених предмета који су предвиђени за одређени студијски програм: математика, основи електротехнике, информатика, физика и организација. Да би кандидат био уписан на жељени студијски програм, поред положеног пријемног испита и успеха из школе, важан сегмент је и конкуренција која „диктира“ редослед на коначној ранг листи. Највише кандидата је конкурисало за студије информационих технологија, а места има за 50 буџетских и 30 самофинансирајућих студената. Што се броја буџетских места тиче, конкурсом је предвиђен упис 70 студената на Електротехничко и рачунарско инжењерство, по 20 на студијске програме Мехатронике и Инжењерског менаџмента, 25 на Предузетничком менаџменту и 15 за интегрисане петогодишње студије Технике и информатике. Јединствена ранг листа биће објављена 2. јула, а коначна 6. јула. Упис примљених кандидата биће од 7. до 12. јула. За самофинансирајуће студенте школарина је као и претходних година и износи 75 хиљада динара.

Dusica Borovnjak
У друштву једног кандидата на факултет је дошла мајка, Душица Боровњак из Горњег Милановца, иначе студенткиња прве генерације тадашњег Педагошко техничког факултета, уписана 1975. године. Душица Боровњак, иначе наставница у средњој школи, је рекла да из студентских дана има најлепше успомене и да је као станар Студентског дома живела прави студентски живот, који жели и своме сину.