Održan prijemni na čačanskom FTN-u

Očekivano- najveća konkurencija za studije informacionih tehnologija Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je održan prijemni ispit

Očekivano- najveća konkurencija za studije informacionih tehnologija

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je održan prijemni ispit za 360 kandidata koji su konkurisali za neko od 200 budžetskih i 95 samofinansirajućih mesta, koliko ukupno može da stekne indeks čačanskog FTN-a u školskoj 2016/2017. godini.

FTN prijemni 2_o
Prijemni se polagao iz jednog od pet ponuđenih predmeta koji su predviđeni za određeni studijski program: matematika, osnovi elektrotehnike, informatika, fizika i organizacija. Da bi kandidat bio upisan na željeni studijski program, pored položenog prijemnog ispita i uspeha iz škole, važan segment je i konkurencija koja „diktira“ redosled na konačnoj rang listi. Najviše kandidata je konkurisalo za studije informacionih tehnologija, a mesta ima za 50 budžetskih i 30 samofinansirajućih studenata. Što se broja budžetskih mesta tiče, konkursom je predviđen upis 70 studenata na Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, po 20 na studijske programe Mehatronike i Inženjerskog menadžmenta, 25 na Preduzetničkom menadžmentu i 15 za integrisane petogodišnje studije Tehnike i informatike. Jedinstvena rang lista biće objavljena 2. jula, a konačna 6. jula. Upis primljenih kandidata biće od 7. do 12. jula. Za samofinansirajuće studente školarina je kao i prethodnih godina i iznosi 75 hiljada dinara.

Dusica Borovnjak
U društvu jednog kandidata na fakultet je došla majka, Dušica Borovnjak iz Gornjeg Milanovca, inače studentkinja prve generacije tadašnjeg Pedagoško tehničkog fakulteta, upisana 1975. godine. Dušica Borovnjak, inače nastavnica u srednjoj školi, je rekla da iz studentskih dana ima najlepše uspomene i da je kao stanar Studentskog doma živela pravi studentski život, koji želi i svome sinu.