Ljubić kej dobija novi Dom zdravlja 2017, meštani traže gradnju na drugoj lokaciji

Jedno od najvećih gradskih naselja u Čačku Ljubić kej trebalo bi da tokom sledeće godine dobije potpuno nov

Jedno od najvećih gradskih naselja u Čačku Ljubić kej trebalo bi da tokom sledeće godine dobije potpuno nov Dom zdravlja. U budžetu grada za to je opredeljeno 40 miliona dinara i prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića rušiće se postojeći i izgraditi novi objekat sa dva nivoa, površine 800 kvadratnih metara.

A, predstavnici Saveta mesne zajednice Ljubić kej oglasili su se danas saopštenjem za javnost u kome navode da bi trebalo da se nađe nova lokacija za izgradnju Doma zdravlja u ovom naselju.

Gradska vlast je najavila obnovu Doma zdravlja na Ljubić keju kroz projekat rekonstrukcije postojećeg objekta. Naše mišljenje je da bi trebalo da se nađe nova lokacija na kojoj bi se izgradio novi moderni objekat, jer postojeća ne zadovoljava osnovne uslove za takvu namenu, nema parking mesta, nema prilaz za invalide i izlazi na najopterećeniju ulicu na Keju, navodi se u saopštenju i upućuje poziv građanima Ljubić keja da članoviam Saveta mesne zajednice o tome daju svoje mišljenje kako bi se gradskoj vlasti uputio zvaničan stav, da li da se prihvati  postojeće rešenje ili da se protestuje protiv njega.