SMS za pomoć Žiku Rakićeviću iz Mršinaca

ZA POMOĆ ŽIKU RAKIĆEVIĆU IZ MRŠINACA AKTIVIRAN SMS HUMANITARNI BROJ 3530 Za prikupljanje novca za izradu specijalizovanih mioelektronskih proteza

ZA POMOĆ ŽIKU RAKIĆEVIĆU IZ MRŠINACA AKTIVIRAN SMS HUMANITARNI BROJ 3530

Za prikupljanje novca za izradu specijalizovanih mioelektronskih proteza za Žiku Rakićevića iz Mršinaca, koji je u nesreći prošlog leta izgubio obe ruke, aktiviran je humanitarni sms broj 3530. Ovaj broj su aktivirale fondacije Kompanija mobilne telefonije “Telenor”, “Vip” i “mt:s”, a akcija ide preko Udruženja paraplegičara Čačak. Broj će biti aktivan tokom naredna tri meseca u postpejd i pripejd sistemu, a cena jedne poruke je 100 dinara (sa uključenim PDV-om). Vlade Petković iz Udruženja paraplegičara kaže će u akciju preko Saveza biti uključena i sva udruženja iz cele Srbije.


Pedesetogodišnjem Žiku Rakićeviću je prošlog leta, dok je zalivao njivu, mašina “tifon” odsekla obe ruke. Zbog veoma teških povreda i obilnog krvarenja, Žiko je bio u veoma kritičnom stanju, ali je zahvaljujući intervenciji lekara u Beogradu, kao i svojoj psihičkoj snazi, uspeo fizički da se oporavi. Ipak, od nesreće njegov život se potpuno promenio, jer sada svaki njegov korak zavisi od pomoći drugih, pre svega njegovih ukućana – majke Stanije, brata, snahe i njihovo troje dece.
Ove godine preko brojnih medija pokrenuta je akcija za prikupljanje novaca za pomoć ovom vrednom poljoprivredniku, odnosno za izradu specijalizovanih mioelektronskih proteza, koje će mu omogućiti gotovo normalno funkcionisanje. Proteze koštaju oko 137.000 evra i zahvaljujući pomoći mnogih humanih ljudi Žiko je započeo svoju novu bitku.
Do kraja ove nedelje treba da završim sa fizikalnom terapijom. Ubrzo posle toga sledi uzimanje otisaka, a onda i izrada proteze, koju rade stručnjaci nemačke klinike “Otto Bock” – kaže Žiko, koji se nada da će u narednom periodu uspeti da sakupi novac za obe proteze, budući da je vremena sve manje, jer njegovi nervni završeci mogu izgubiti neophodni potencijal. Žiko se ne predaje i nada se da će i ovu bitku u svom životu dobiti.
Osim preko humanitarnog sms broja, za sve one koji mogu i hoće da pomognu Žiku Rakićeviću, otvoren je žiro račun u Unikredit banci.
Za dinarske uplate u Unikredit banci račun je:
170-0010008087001-19

Za devizne uplate
IBAN: RS35170001000808700216
SNJIFT: BACXRSBG