Život po Panteliji Popoviću – u saglasju s prirodom

GORNJI MILANOVAC — Pantelija Popović iz gornjomilanovačkog sela Lozanj ne živi samo u prirodi već I sa prirodom.

GORNJI MILANOVAC — Pantelija Popović iz gornjomilanovačkog sela Lozanj ne živi samo u prirodi već I sa prirodom. U dvorištu porodične kuće je napravio vetrenjaču, pa struju koju proizvodi koristi u domaćinstvu. Bavi se organskom proizvodnjom hrane, a u slobodno vreme je I umetnik, pa stvara skulpture od neobičnih oblika koje pronađe u prirodi.

Pantelija Popović iz gornjomialnovačkog sela Lozanj, mogu opisati dve reči – poreklo I priroda. Od dede Pantelije Popovića nije nasledio samo kuću I okućnicu, već I nadimak. On I svi njegovi jednostavno su „Pantovci“.

Pantelija Popović živi u kući koju je svojim rukama napravio, koristeći samo prirodne materijale. Pčelinjim voskom da zaštiti grede,  ovčju vunu kao izloaciju, za koju tvrdi da punih 14 godina od striženja I dalje emituje pozitivnu energiju.  U bašti organsko povrće u voćnjaku – samo autohtone sorte šljiva.

Pantelija  je I umetnik u duši. Ali, kako sam kaže, ne stvara, već brusi predmete koje sakupi u priordi. Vreme, sunce I kiša su im dali oblik, a on dušu.  U dvorištu već stoji lav, u pripremi je žirafa.