Pomoć za poljoprivrednike na konkursu banke „Intesa“

Saopštenje Kancelarije gradonačelnika Čačka Obaveštavamo vas da će Služba za poljoprivredu sa Centrima za razvoj sela pri Gradskoj upravi

Saopštenje Kancelarije gradonačelnika Čačka

Obaveštavamo vas da će Služba za poljoprivredu sa Centrima za razvoj sela pri Gradskoj upravi za lokalni ekonomski razvoj pružiti pomoć svim poljoprivrednim proizvođačima koji su zainteresovani za konkurs koji je objavila BANCA INTESA za izbor najboljih INTESA FARMERA za 2016. godinu.Službe Grada će pružiti svu tehničku podršku registrovanim poljoprivrednim proizvođačima koji su klijenti BANCA INTESA i na koje se ovaj konkurs odnosi. Zainteresovani sve podatke i prijavu za konkurs mogu naći na sajtu BANCA INTESA: www.bancaintesa.rs

Konkurs za izbor najboljih „Intesa Farmera” 2016. godine

 

Banca Intesa pokrenula je 4. po redu nagradni konkurs “Intesa Farmer” koji podrazumeva izbor najboljih poljoprivrednih proizvođača u pet kategorija. Pored tradicionalnih nagrada u kategorijama ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo koje dodeljuje od 2013. godine, Banka od ove godine uručuje i priznanje u kategoriji malih poljoprivrednih proizvođača pod nazivom Slow food koju je uvela u saradnji sa udruženjem Slow Food Srbija u želji da afirmiše male poljoprivredne proizvođače koji se svakodnevno bore da očuvaju kvalitet, tradiciju i autentičnost srpske hrane.

poljoprivreda
Pobednike ovogodišnjeg „Intesa Farmer“ konkursa Banka će nagraditi vaučerima u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu repromaterijala kao i putovanjem na relevantnu međunarodnu manifestaciju posvećenu agraru i hranikako bi im omogućila da se upoznaju sa naprednim praksama i najnovijim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i plasmanu svojih poljoprivrednih proizvoda.

Na konkurs za izbor najboljih “Intesa Farmera” 2016. godine mogu se prijaviti sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, klijenti Banca Intesa, popunjavanjem Prijave u nastavku na ovoj internet stranici ili u bilo kojoj ekspozituri širom Srbije, u periodu od 20. maja do 29. jula 2016. godine.

Najuspešniji poljoprivredni proizvođači biće izabrani na osnovu opštih kriterijuma koji podrazumevaju godišnje rezultate ostvarene kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces i uspostavljenu saradnju sa Banca Intesa. U kategoriji Intesa Ratar dodatni kriterijum predstavlja upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, a u kategoriji Intesa Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite, kao i posedovanje sertifikovanih sadnica. Dodatni kriterijum u kategoriji Intesa Povrtar je mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju, a u kategoriji Intesa Stočar uzgoj rasnih grla stoke.
Polufinalisti će biti proglašeni u septembru, a pobednici takmičenja u svim kategorijama imenovani u oktobru 2016. godine. Takmičare će ocenjivati stručni žiriji u sastavu Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih proizvođača Banca Intesa, Vojislav Živanović, marketing specijalista Banca Intesa, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Članovi žirija će posetiti finaliste konkursa kako bi na licu mesta stekli uvid u poslovanje samog gazdinstva.