NS: Socijalni stanovi na Obrežu završeni u Ilićevom mandatu

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Nove Srbije Čačak:  Изградња социјалних станова на Обрежу започета и завршена у време

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Nove Srbije Čačak: 

Изградња социјалних станова на Обрежу започета и завршена у време мандата министра Илића

Поводом најаве да ће министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у техничкој Влади Републике Србије Зорана Михајловић присуствовати додељивању пет социјалних станова за грађане Чачка у насељу Обреж, у Атеници,  Нова Србија жели да подсети да је изградња тих објеката отпочела и завршена у време док је министар грађевине био председник Нове Србије Велимир Илић.

Наиме, изградња социјалних станова у насељу Обреж код Чачка почела је 29. јуна 2013. године и завршена исте године 17. децембра, а министар Илић уручио је лично кључеве за 19 чачанских породица које су на тај начин 12. децембра 2015. године добиле кров над главом.

Пројектом изградње социјалних станова у насељу Обреж била је обухваћена градња 24 стамбене јединице од по 70 квадратних метара корисне стамбене површине, који су сви завршени за шест месеци 2013. године, годину дана пре официјалног рока за завршетак радова.

Станови су грађени по  стандардима  и нормативима који превазилазе нормативе који се примењују у изградњи социјалних станова, а укупна стамбена површина износи 1.684 метра квадратна распоређена у шест ламела са по четири стана.

У мандату председника Нове Србије Велимира Илића који је у Влaди Србије од 2012. до 2014. године био министар грађевине и урбанизма обезбеђена су сва средства за изградњу социјалних станова и то 47 милиона бесповратних, подстицајних средстава преко тадашњег Министарства грађевине и урбанизма посредством Републичке агенције за становање, а остатак средстава од 37 милиона динара обезбеђено је из буџета града Чачка.

Министар Велимир Илић лично је поделио 12. децембра 2015. године  кључеве за 19 породица  у Чачку које под тржишним условима нису могли да дођу до сопственог стана. Доделом још пет станова завршава се програм изградње и доделе социјалних станова у насељу Обреж.

Нова Србија овим путем само жели да подсети јавност да су станови који ће бити додељени завршени још 2013. године у време док је председник странке Велимир Илић  био министар грађевине и урбанизма у Влади Србије.

 

Izvor: Informativna služba GO Nove Srbije

 

 

 

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

НОВЕ СРБИЈЕ

 

 

У Београду, 25.jула 2016.