Povoljno stanje javne bezbednosti tokom Sabora u Guči

  На 56. Сабору трубача у Гучи, током кога су припадници Министарства унутрашњих послова предузели појачане мере и

 

На 56. Сабору трубача у Гучи, током кога су припадници Министарства унутрашњих послова предузели појачане мере и активности у свим областима јавне безбедности, у циљу очувања личне и имовинске сигурности грађана, остварено је повољно стање јавне безбедности.

Током Сабора, који је трајао од 10. до 14. августа, евидентирана су 33 кривична делa, а откривено је 1.145 прекршаја из области безбедности саобраћаја.

Евидентирано је 16 кривичних дела крађа, осам кривичних дела неовлашћено држање опојних дрога, по два кривична дела тешка крађа, уништење и оштећење туђе ствари и  неовлашћено искоришћавање ауторског дела или предмета сродног права, по једно кривично дело ситна крађа, утаја и превара, недозвољен промет акцизних производа и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је поднела две прекршајне пријаве против четири особе по Закону о јавном реду и миру.

За време одржавања Сабора, саобраћајна полиција свакодневно је обављала појачану контролу на свим путевима који транзитирају према Гучи и предузела све мере како би се  избегле гужве и застоји и усмерила активности на откривање најтежих прекршаја који се појављују као узроци саобраћајних незгода.

Током Сабора догодило се пет саобраћајних незгода, у којим је повређено девет особа. 

Саобраћајна полиција контролисала је 10.685 возила. Откривено је 1.145 прекршаја из области безбедности саобраћаја. Из саобраћаја је искључено 219 возача због управљања возилом под дејством алкохола, а 27 је задржано до истрежњења, јер су управљали возилом под дејством алкохола већим од 1,21 промила.

Откривено је више од 600 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила на путу и 400 прекршаја некоришћења сигурносног појаса.

Током 55. Сабора трубача у Гучи пријављен је боравак 746  страних држављана. 

IZVOR: MUP SRBIJE