Povoljno stanje javne bezbednosti tokom Sabora u Guči

  Na 56. Saboru trubača u Guči, tokom koga su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli pojačane mere i

 

Na 56. Saboru trubača u Guči, tokom koga su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli pojačane mere i aktivnosti u svim oblastima javne bezbednosti, u cilju očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana, ostvareno je povoljno stanje javne bezbednosti.

Tokom Sabora, koji je trajao od 10. do 14. avgusta, evidentirana su 33 krivična dela, a otkriveno je 1.145 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Evidentirano je 16 krivičnih dela krađa, osam krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga, po dva krivična dela teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari i  neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, po jedno krivično delo sitna krađa, utaja i prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je podnela dve prekršajne prijave protiv četiri osobe po Zakonu o javnom redu i miru.

Za vreme održavanja Sabora, saobraćajna policija svakodnevno je obavljala pojačanu kontrolu na svim putevima koji tranzitiraju prema Guči i preduzela sve mere kako bi se  izbegle gužve i zastoji i usmerila aktivnosti na otkrivanje najtežih prekršaja koji se pojavljuju kao uzroci saobraćajnih nezgoda.

Tokom Sabora dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim je povređeno devet osoba. 

Saobraćajna policija kontrolisala je 10.685 vozila. Otkriveno je 1.145 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 219 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 27 je zadržano do istrežnjenja, jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola većim od 1,21 promila.

Otkriveno je više od 600 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu i 400 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Tokom 55. Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 746  stranih državljana. 

IZVOR: MUP SRBIJE