Od sutra zahlađenje

BEOGRAD – Veća količina padavina od 30 do 50 litara po kvadratnom metru očekuje se u ponedeljak uveče,

BEOGRAD – Veća količina padavina od 30 do 50 litara po kvadratnom metru očekuje se u ponedeljak uveče, u toku noći i u utorak, u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, upozoravaju iz RHMZ.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje naoblacenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve Srbije.

Obilne padavine očekuju se uveče i u toku noći ka utorku u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i delovima Šumadije. Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 20 na severozapadu do 32 stepena na istoku i jugoistoku zemlje.

Što se tiče izgleda vremena za sedam dana, tačnije do 12. septembra, u utorak se očekuje oblačno i hladno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu Srbije i pljuskovima sa grmljavinom gde se lokalno očekuje velika količina padavina.

Od srede promenljivo oblačno, malo toplije, u zapadnim i južnim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, navodi se u saopštenju.

Izvor: RHMZ, Morava info