Dveri: Nova čačanska vlast na čelu sa SNS se raspala na prvoj sednici

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri pozdravlja raspad nove čačanske vlasti na čelu sa SNS. Na prvoj sednici skupštine

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri pozdravlja raspad nove čačanske vlasti na čelu sa SNS. Na prvoj sednici skupštine grada Čačka nakon letnje pauze vladajuća većina je postala vladajuća manjina. Naime, vlast na čelu sa SNS nije imala kvorum za početak rada skupštine grada, pa je predsedavajući bio primoran da prekine sednicu. Predsednik skupštine iz SNS čak je tri puta falsifikovao rezultate glasanja za dopunske tačke dnevnog reda koje su predložili opozicioni odbornici i iako je opozicija imala većinu od prisutnh odbornika te tačke su odbačene od strane vlasti. Kada je opozicija izašla iz sale vlast je ostala sa 37 odbornika i raspala se pred očima građana u direktnom TV prenosu. Posebno krivično delo predstavlja ako su glasanju pristupila tri neizabrana odbornika vladajuće većine koja su se neovlašćeno našli u sali i davali lažni kvorum vlastima.

Kao što smo to javno upozorili još kada je ova trula koalicija SNS-DSS-SPS-PUPS birana da imaju prostu većinu za 1 ili 2 odbornika viška i da tako ne može da se vlada – to se i obistinilo. Tada su čak i gradonačelnik i predsednik skupštine morali da glasaju za same sebe – što se nikada ne radi već se ostane uzdržan – da bi uopšte imali većinu da izaberu novu vlast.

Sudeći po početku jesenjeg dela zasedanja skupštine grada nova vlast SNS u Čačku neće dugo, što i ne čudi jer su se vezali za propali čačanski SPS, DSS i PUPS koji su bili verne sluge Nove Srbije i braće Ilića. Čačani nisu za to glasali, već hoće novu vlast bez funkcionera koji su ovaj grad unazadili u prethodnih 20 godina. SNS je nesposobna da vodi Čačak i to je od danas jasno i čitavoj javnosti našeg grada.

Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku