Saopštenje grupe građana „Dr Aleksandar Radojević“

Neveštim saopštenjem gradski odbor SNS –a u Čačku pokušava da optuži druge za svoj neuspeh i neznanje prostog

Neveštim saopštenjem gradski odbor SNS –a u Čačku pokušava da optuži druge za svoj neuspeh i neznanje prostog računa – brojanja odbornika raspoloživih za održavanje sednice Skupštine grada Čačka. Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović i šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Maksimović su odgovorni pred građanima Čačka , svojim biračima i svojom strankom zbog propalog pokušaja održavanja sednice Skupštine grada , a ne neko drugi .To nije zadatak opozicije, niti je ikada bio , ali da ste se obratili nekome iz opozicije sa molbom za pomoć , možda biste se manje obrukali i ne bi sad „plakali“ nad sudbinom. Umesto toga , vi pišete i priviđate „ljubavne trouglove“ između Dveri , Nove Srbije i grupe građana „dr Aleksandar Radojević“ . Ako vi politiku vodite „ljubavnim trouglovima“ , mi se time ne bavimo i nećemo takvu glupost ni komentarisati.
To što su odbornici , kojima nisu verifikovani mandati , korišćeni za glasanje pojedinih predloga opozicije za dopunu dnevnog reda je posebna priča i kažnjivo je po zakonu . O poštovanju zakona i poslovnika DUŽAN JE da se brine predsednik Skupštine , a ne služba za brojanje glasova ili neko treći . Da li je neznanje ili namera,odgovor ste dužni građanima i nadležnim državnim organima.
Zamena teza da su odbornici opozicije „bežali sa radnog mesta“ , umesto vašeg odbornika , koji se brčka na Krfu je drska , bezobrazna i neodgovorna prema građanima ovog grada u čijem interesu vi , kao vladajuća koalicija , treba da radite . Umesto vaših odbornika koji se brčkaju na moru ili su na službenom putu bezobzirna i neodgovorna prema građanima ovog grada u čijem interesu vi,kao koalicija, treba da radite . Odbornička grupa SNS-a u Čačku i danas ima više od polovine odbornika u sukobu interesa , čime pokazuje svu svoju bahatost i neodgovornost , a pri tom pokušava da optuži opoziciju da je neodgovorna.
I na kraju, činjenica je da gradonačelnik Milun Todorović ulaže ogromne napore za rešavanje problema nasleđenih iz prethodnog perioda . Prozivanjem opozicionih partija , a naročito grupe građana „dr Aleksandar Radojević“da su bili u vlasti u prethodnom periodu i da su upravo oni prouzrokovali te probleme je opet netačno i zlonamerno , jer četiri prethodne godine je grad je vodio sa pozicije zamenika gradonačelnika sadašnji odbornik g. Radenko Luković i nijednog trenutka se nije stekao utisak da je bio nezadovoljan radom tadašnje koalicije,čak se trudio,po svaku cenu , da ostane u vlasti : i kada se pocepala odbornička grupa SNS-a i kada je „prevodio“ odbornike iz odborničkih grupa koalicionih partnera u tadašnjoj vlasti u „svoju“ odborničku grupu , koja je vladala gradom .
Grupa građana „dr Aleksandar Radojević“ je svojim imenom i prezimenom izašla na izbore,ne zaklanjujući se iza tuđeg imena ili velike stranke i time pokazala da joj nije stalo do vlasti po svaku cenu , već do poštenih izbora . Naši glasači su zaokruživali ime i prezime čoveka koga poznaju i koga svaki dan viđaju u svom gradu – čoveka iz naroda . Kada pojedini od vas izađu sa svojim imenom i prezimenom na izbore , dobiće pravo da sude šta drugi politički činioci , legitimno izabrani ,čine svojim političkim delovanjem.Bilo bi dobro da se manje brčkate po morima, a više radite . Da savlade prost račun , a iznad svega toga da poštujete svoje građane i birače , političke neistomišljenike , kao i Ustav i zakone ove države i poslovnik o radu Skupštine grada Čačka , a ne da tražite krivca u drugome. Time ćete omogućiti gradonačelniku da uspešno radi na rešavanju nasleđenih problema i vodi grad u smeru oporavka i napretka.
A to, ko će platiti današnje troškove i opravdati današnje izostanke sa svojih radnih mesta zaposlenim odbornicima , konsultujte stručne službe.Što se nas tiče , dogovorite se između sebe : da li odbornik koji se brčka na Krfu , da li predsednik Skupštine koji ne poštuje zakon ,ili avangardni šef odborničke grupe SNS-a , koji ne zna da se odbornikom postaje tek verifikovanjem mandata… Samo nećemo dozvoliti da se odgovornost prebaci na opoziciju kao političkog neistomišljenika i kontrolora rada vladajuće koalicije , a nepotrebne troškove na građane Čačka .
Info služba gg „Dr Aleksandar RAdojević“