Saopštenje za javnost Srpske napredne stranke

Svedoci smo prizemnog ismevanja izborne volje građana u režiji Nove Srbije, Dveri i grupe oko Aleksandra Radojevića. Saznali

Svedoci smo prizemnog ismevanja izborne volje građana u režiji Nove Srbije, Dveri i grupe oko Aleksandra Radojevića. Saznali smo ovih dana da postoje regularni i neregularni odbornici. Još jednom pitamo opoziciju da li žele da skupštinska većina ne glasa za verifikacije opozicionih odbornika i da oni na taj način ne budu „regularni“ i da nemaju po vašem tumačenju pravo na učešće u radu skupštine? Dakle potpuno je jasno da ne postoji minimum fer pleja i korektnog odnosa sa strane opozicije i mi ćemo u narednom periodu to imati u vidu i u skladu sa tim se ponašati.

Srpska napredna stranka smatra da svi odbornici imaju ista prava i da je verifikacija protokolarna stvar, te da su odbornici svoj legitimitet stekli učešćem na izborima. U vezi sa tim zatražićemo zvanično tumačenje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a iskustva pokazuju da su ranija tumačenja ministarstva išla u tom pravcu. Svakako i bez verifikacije odbornika skupštinska većina će biti obezbeđena.

Što se tiče autoprejekcija i priviđanja krađa, prvi put čujemo da lopovi sprečavaju krađe. Kada je u pitanju ponos, stara poslovica kaže „čega se pametan stidi…“ Gospodo iz Nove Srbije pre nego što počnete da brinete o drugim odborničkim grupama odgovorite kada će odbornik Velimir Ilić da verifikuje svoj mandat i položi zakletvu? Raduje nas što ste toliko zainteresovani za probleme na rekonstrukciji mosta na Zapadnoj Moravi i sa zadovoljstvom ćemo građanima prezentovati sve podatke o izvođaču radova i razlozima kašnjenja radova.

Informativna služba Povereništva Srpske napredne stranke u Čačku