Poslanička grupa SNS će podržati postidiplomce

  Saopštenje za javnost GO SNS Čačak Посланичка група Српске напредне странке подржаће предлог о изменама Закона о

 

Saopštenje za javnost GO SNS Čačak

Посланичка група Српске напредне странке подржаће предлог о изменама Закона о високом образовању, али ће амандманом подржати захтеве студената на постдипломским студијама.
Као члан одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво добио сам пуно мејлова и порука студената на постдипломским студијама и овим путем желим да изразим подршку њиховим захтевима. Ради се махом о добрим студентима који су релативно близу краја студија, а прелазак на болоњски систем и еквиваленција испита би значило значајно успоравање студија и додатне трошкове.

Сматрам да нашој држави јесу потребни доктори наука који су својим радом и залагањем дошли до самог краја студија, некима је потребно још свега неколико месеци.
Такође, међу студентима на основним академским студијама има студената који имају јако високе просеке и свега неколико испита до краја, а студије су им се одужиле због различитих животних околности. Две године је период који је сасвим довољан да сви студенти који то стварно желе, заврше студије и дипломирају и верујем да ће ту прилику искористити већина студената. Иако је било отпора на одређеном броју факултета, добро је што се до ове одлуке дошло широким консензусом министарства, студената и факултета.
marko-parezanovic

Marko Parezanović, narodni poslanik/Foto: Ozonpress

С поштовањем
Марко Парезановић, народни посланик и повереник СНС Чачак.