Poslanička grupa SNS će podržati postidiplomce

  Saopštenje za javnost GO SNS Čačak Poslanička grupa Srpske napredne stranke podržaće predlog o izmenama Zakona o

 

Saopštenje za javnost GO SNS Čačak

Poslanička grupa Srpske napredne stranke podržaće predlog o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, ali će amandmanom podržati zahteve studenata na postdiplomskim studijama.
Kao član odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo dobio sam puno mejlova i poruka studenata na postdiplomskim studijama i ovim putem želim da izrazim podršku njihovim zahtevima. Radi se mahom o dobrim studentima koji su relativno blizu kraja studija, a prelazak na bolonjski sistem i ekvivalencija ispita bi značilo značajno usporavanje studija i dodatne troškove.

Smatram da našoj državi jesu potrebni doktori nauka koji su svojim radom i zalaganjem došli do samog kraja studija, nekima je potrebno još svega nekoliko meseci.
Takođe, među studentima na osnovnim akademskim studijama ima studenata koji imaju jako visoke proseke i svega nekoliko ispita do kraja, a studije su im se odužile zbog različitih životnih okolnosti. Dve godine je period koji je sasvim dovoljan da svi studenti koji to stvarno žele, završe studije i diplomiraju i verujem da će tu priliku iskoristiti većina studenata. Iako je bilo otpora na određenom broju fakulteta, dobro je što se do ove odluke došlo širokim konsenzusom ministarstva, studenata i fakulteta.
marko-parezanovic

Marko Parezanović, narodni poslanik/Foto: Ozonpress

S poštovanjem
Marko Parezanović, narodni poslanik i poverenik SNS Čačak.