Vlast menja Poslovnik o radu Skupštine grada

ČAČAK — Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović izajvio je danas da bi već na narednoj sednici pred odbornicima

ČAČAK — Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović izajvio je danas da bi već na narednoj sednici pred odbornicima mogla da se nađe finalna verzija nacrta novog Poslovnika o radu. Ključne izmene bi trebalo da omoguće efikasniji rad Skupštine, smatra Trifunović i ističe da nije siguran da li bi tome doprinelo uvođenje dana za glasanje. Na dnevnom redu sednice Skupštine, koja je počela danas, uvršćena je i tačka koja se odnosi na izmenu tog akta, a podrazumeva da se Upravi za skupštinske poslove predloži da se pokrene izrada nacrta novog Poslovnika o radu Skupštine grada.

 

A, šefovi opozicionih odborničkih grupa u Skupštini grada Čačka, Aleksandar Tanasković i dr Aleksandar Radojević smatraju da su potrebne izmene Poslovnika o radu Skupštine i očekuju da budu pozvani na konsultacije. Ocenjuju da dostignuta demorkatska prava u radu loklanog parlamenta ne bi smela da budu ugrožena.

 

A, pre početka rada Skupštine po tačkama dnevnog reda odbornik Dveri Dragan Ćendić izašao je za govornicu kako bi predložio dopunsku tačku, smenu predsednik Igora Trifunovića. Pošto je potrošio vreme od tri minuta predviđeno za obrazloženje predloga, nakon opomene predsedavajući mu je isključio mikrofon. Ćendić je zbog toga skinuo mikrofon sa govornice i odneo ga sa sobom u odborničku klupu. Predsednik Skupštine je zbog toga prekinuo zasedanje i pozvao šefove odborničkih grupa na konsultacije, nakon čega je sednica nastavljena.