Pupin – od fizičke do duhovne realnosti

Zahvaljujući istoričarki nauke Aleksandri Ninković – Tašić u Srbiji se uveliko govori o velikom naučniku Mihajlu Pupinu. Za

Zahvaljujući istoričarki nauke Aleksandri Ninković – Tašić u Srbiji
se uveliko govori o velikom naučniku Mihajlu Pupinu.

Za izložbu “Pupin – od fizičke do duhovne realnosti” čiji je ona autor, čeka se u redu pred Istorijskim muzejem Srbije u Beogradu. Prošle nedelje ovoj interaktivnoj izložbi pridodat je i deo koji objašnjava odnose Pupina i Nikole Tesle i njihov doprinos svetskoj nauci.
Aleksandra Ninković – Tašić priča “dušom i srcem” o Pupinu u šta će imati priliku da se uvere i Čačani u sredu, 9. novembra, 2016. godine. U organizaciji Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis” biće održana dva predavanja o Mihajlu Pupinu. Aleksandra Ninković najpre će u 13 časova na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija govoriti o ocu telekomunikacije studentima Fakulteta tehničkih nauka, Visoke škole i učenicima Tehničke škole, a u 18 sati u Velikoj sali Skupštine grada Čačka prosvetnim radnicima, đacima i građanstvu.

Sa pasnjaka do naucenjaka Mihajlo Pupin
Ovo je jedinstvena prilika da saznate zašto je Pupinova knjiga “Od pašnjaka do učenjaka” bila obavezna lektira u američkim školama i čime je naučnik iz banatskog Idvora zadužio nauku i Srbiju.
Ulaz na oba predavanja je slobodan!