Kineski novinari posetili Užice u cilju promovisanja Srbije

Kineska novinarska delegacija koja radi serijal promotivnih tekstova o Srbiji juče, 20. novembra, boravila je u Užicu. Reč

Kineska novinarska delegacija koja radi serijal promotivnih tekstova o Srbiji juče, 20. novembra, boravila je u Užicu. Reč je o prezentaciji Srbije, njenih potencijala i turističkih mogućnosti, što ima za cilj upoznavanje Kineza sa našom zemljom i sa onim što Srbija ima da ponudi, posebno u oblasti turizma. Posle Novog Sada, kineska delegacija posetila je Užice i obišla Muzej, Trg, Staru hidrocentralu i Drvengrad u Mokroj Gori.

Goste je dočekao gradonačelnik Tihomir Petković sa saradnicima i upoznao ih sa istorijom, tradicijom, privredom, investicionim i turističkim potencijalima užičkog kraja.

IMG_8262

Kineski novinari su posle obilaska grada rekli da je ono što su videli pravi doživljaj za njih, posebno istorija i prirodne lepote, te da će među tekstovima koji će biti objavljeni u Kini, Užice i njegova ponuda imati značajno mesto, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Užica.