Stamatović: Zalažem se i za aerodrom Morava

Aerodrom Morava u Lađevcima od nacionalnog je interesa kao i aerodrom Ponikve kod Užica i nije dobro što

Aerodrom Morava u Lađevcima od nacionalnog je interesa kao i aerodrom Ponikve kod Užica i nije dobro što nisu u funkciji, izjavio je juče predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je sa čelnicima opština Zlatiborskog okruga potpisao protokol o saradnji u cilju otvaranja aerodroma Ponikve za komercijalne letove.

„Zalažem se da se aerodrom Morava stavi u funkciju. Mislim da je neophodno da aerodromom gazduju opštine i gradovi Moravičkog i Raškog okruga, a među njima su Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac i drugi“, rekao je Stamatović za portal Komentar-pres (www. komentarpress.net).

Urednik i vlasnik Čačanskih novina Stojan Marković podsetio je da svaka vlast koja dođe obećava da će aerodrom Morava biti otvoren za komercijalne letove.

„Prolaze godine, a aerodrom nije u funkciji privrede i građana. Za gradonačelnika Kraljeva stavljanje običnog semafora u funkciju je važnije od stavljanja aerodroma Morava u funkciju“, rekao je Marković.

U petak, 2. decembra u Beogradu protokol o saradnji u aktivnostima otvaranja aerodroma Ponikve za komercijalne letove potpisali su pored Stamatovića i predstavnici opština Arilje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, kao i predstavnici Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Turističke privrede Zlatibora.

Potpisnici protokol zatražili su od Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture da u budžetu za 2017. obezbedi oko pet miliona evra za završetak infrastrukturnih radova kojima će aerodrom Ponikve biti stavljen „u punu funkciju“.

Izvor: Beta