Prvo takmičenje za najbolju srpsku kobasicu

BEOGRAD – Privredna komora Srbije pozvala je juče predstavnike mesne industrije u Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju

BEOGRAD – Privredna komora Srbije pozvala je juče predstavnike mesne industrije u Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu sa domaćih farmi.


Cilj takmičenje je unapredjenje konkurentnosti domaćih proizvodjača i izgradnje brenda, navodi se u saopštenju.

Prijavljivanje za takmičenje traje do 9. decembra, dostavljanjem prijava na elektronsku adresu: jasna.stevanovic@pks.rs.

Proizvodnja srpske kobasice, po uslovima takmičenja trajaće od  12. do 22. decembra, a 23. decembra takmičari će dostavii proizvode na procenu stručnoj Komisiji u Institutu za higijenu i tehnologiju mesa u  Beogradu.

Proizvod „srpska kobasica“ standardno se proizvodi u Srbiji, ali do sada nije registrovan ni zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu.

U skladu s važećim propisom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa, proizvod je klasifikovan u grupi grubo usitnjenih barenih kobasica.

Uz veliku konkurenciju na tržištu, neophodno je unaprediti prepoznatljivost kvalitetnog domaćeg proizvoda, što je osnovni cilj čitave akcije i takmičenja, objašnjava se u saopštenju.

Izvor: Beta