Skupština danas o poljoprivrednim zakonima

BEOGRAD, 13. decembra 2016. (Beta) – Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas raspravom o izmenama i dopunama Zakona

BEOGRAD, 13. decembra 2016. (Beta) – Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas raspravom o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmenama i dopunama Zakona o vodama.

Izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju predvidjaju procedure i rokove za korišćenje sredstava iz evropskih IPARD fondova.

Resorni ministar Branislav Nedimiović rekao je juče da su izmene tog zakona preduslov za otvaranje pregovaračkog Poglavlja 11 sa EU, koje se odnosi na poljoprivredu, a omogućiće da se na transparentan način koriste sredstva od 175 miliona evra iz IPARD fondova EU.

Cilj izmena i dopuna Zakona o podsticajima je, prema rečima Nedimovića, da se proširi krug korisnika novca iz republičkog budžeta.

Izmenama i dopunama Zakona o vodama koje će poslanici takodje danas razmatrati utvrdjena su pravila o ispuštanju i kvalitetu komunalne vode i usaglašena su sa pravilima EU o prečišćavanju otpadnih voda.

 

Izvor: Beta