Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ pokrovitelj Festivala srpske rakije

Festival srpske rakije, peti po redu, biće održan 16. i 17. decembra u holu Doma sindikata u Beogradu,

Festival srpske rakije, peti po redu, biće održan 16. i 17. decembra u holu Doma sindikata u Beogradu, a učestvovaće 22 registrovana proizvodđača iz cele Srbije, najavio je predsednik Grupacije proizvođača rakije Ivan Urošević.

Urošević je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Beograda rekao da je Festival najznačajnija promotivna i turistička manifestacija u Srbiji, koja doprinosi popularizaciji domaćih voćnih rakija.

Prema njegovim rečima, posetioci će na ulazu moći da kupe vaučer u iznosu od 50 dinara za degustiranje rakije, a celokupan prihod od vaučera namenjen je za humanitarne svrhe.

Prošle godine festival je, kako je rekao Urošević, posetilo više od 20.000 posetilaca, a ove godine se zbog dobre medijske promocije očekuje još veći broj.

„U subotu 17. decembra pojedine medijske ličnosti ocenjivaće ukus i kvalitet rakija. Najbolja po njihovom mišljenju biće nagrađena“, istakao je Urošević.

Za razliku od prošlih godina, kako je on istakao, ove godine će biti ocenjivani uzorci rakija koji se zaista nalaze na rafovima prodavnica.

On je dodao da će posetioci moći da probaju i uživaju u voćnim rakijama koje su prošle zdravstveno-bezbedonosnu kontrolu.

Organizatori Festivala su Nacionalna asocijacija proizvodjača rakije Srbije „Srpska rakija“ i Grupacija proizvođača rakije u Privrednoj komori Beograd koje okupljaju najkvalitetnije proizvođače rakije.

Pokrovitelji su Ministarstvo trgovine i turizma, Turistička organizacija Srbije i Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“, kao i sam organizator Privredna komora Beograd.

Festival srpske rakije biće održan od 10.00 do 22.00 časa.

 

Izvor: Beta