Velimir Ilić: Vlast u Srbiji postavljaju strane ambasade!

ČAČAK — Nakon tradicionalnog lomljenja božićne česnice na gradskom trgu u Čačku, predsednik Nove Srbije, Velimir ilić, izjavio

ČAČAK — Nakon tradicionalnog lomljenja božićne česnice na gradskom trgu u Čačku, predsednik Nove Srbije, Velimir ilić, izjavio je medijima da se o izborima i postavljanju državnih funkcionera u Srbiji „odlučuje spolja“, odnosno da se o tome ko će biti premijer, predsednik ili ministri u Vladi pitaju strane ambasade.

„Još uvek se spolja postavlja rukovodstvo Srbije – to je meni mnogo ružno. Biće mi drago i biću srećan kad Srbija počne da bira svoje rukovodstvo – svoga predsednika, svoga premijera, itd. Ovo sve drugo je farsa! Treba da budemo iskreni –neke ambasade intervenišu, dolaze ljudi za ministre, za koje niko nikad nije čuo u životu. Postavlja CIA, BIA, ne znam ko sve ne postavlja, urgiraju svi, itd. Srbija mora da bira da bi bila ozbiljna država. Biće mi drago da na sledećim izborima Srbija bira, a ne da nam biraju drugi. Meni je ružno što mi koji se dvadeset godina borimo za neku „srpsku stvar“ nismo miljenici nekih institucija. Neće spolja niko da donese dobrobit Srbiji, mi sami moramo da stvorimo svoju državu. Svi strani investitori koji dođu dođu da uzmu pare, i da odu, ali mi moramo da napravimo srpske domaćine jake, da onda napravimo ozbiljnu i jaku državu.“, poručio je Ilić, odgovarajući na pitanje novinara o pripremama Nove Srbije za predstojeće predsedničke i moguće parlamentarne izbore.